AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στις 18-19 Ιουνίου το 3ο Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ

Το 3ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δικτύου 2021-22 θα πραγματοποιηθεί στα Σπάτα το σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου. Μετά τα δύο τελευταία σεμινάρια της σεζόν 2020-21 που διοργανώθηκαν διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, η Διεύθυνση Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ έχει τη χαρά να υποδέχεται ξανά τους συνεργάτες της στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.

Η αρχή έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021 με το 1ο Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών που έφερε τιμητικά την επωνυμία «Διονύσης Κυριακόπουλος», καθώς ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Τεχνικού Διευθυντή του Ερμή Άνω Λιοσίων που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις 27 Ιουλίου 2021, και η συνέχεια δόθηκε με το δεύτερο σεμινάριο της σεζόν τον Ιανουάριο. Σειρά πλέον παίρνει το τρίτο σεμινάριο, το οποίο αναμένεται να διακριθεί από το ίδιο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και αλληεπίδρασης, με ποικιλία θεμάτων αγωνιστικού περιεχομένου και μη.

Οι 21 συνεργαζόμενοι σύλλογοι από όλη την Ελλάδα θα εκπροσωπηθούν σε αυτό το διήμερο και θα τηρηθούν ξανά τα γνωστά αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, αφού η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει πάψει να απειλεί. Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος του σεμιναρίου, το οποίο διαμορφώθηκε μετά από συνεργασία της Διεύθυνσης Δικτύου με τους συνεργαζόμενους συλλόγους, θα έχει ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου κ. Ηλίας Κυριακίδης, ο οποίος θα ανοίξει και το σεμινάριο το πρωί του Σαββάτου με την εισήγηση που θα έχει τίτλο «Αλληλεπίδραση μεταξύ προπονητή και παικτών».

Πολύ σημαντική επίσης θα είναι η παρουσία και η εισήγηση του αναλυτή του τεχνικού τιμ της πρώτης οιμάδας Γιάννη Αντωνόπουλου με θέμα «Ο ρόλος του αναλυτή σε μία σύγχρονη επαγγελματική ομάδα». Ο υπεύθυνος διοίκησης Λεωνίδας Χατζημιχάλης, ο οποίος θα έχει και την οργανωτική μέριμνα του σεμιοναρίου, θα αναπτύξει το θέμα «Αγωνιστικές ρουτίνες και εισαγωγή στην ψυχολογία» και θα ακολουθήσει εκπαιδευτικός αγώνας ανάμεσα στην Κ13 της ΑΕΚ και μία μικτή ομάδα από συνεργαζόμενες ομάδες του Δικτύου σε Φθιώτιδα και Θεσσαλία, για την οποία θα είναι υπεύθυνοι ο προπονητής της Κ13 Αριστοτέλης Σχίζας και οι προπονητές Χρήστος Βέλλιος (Αστέρας Λαμίας) Τάσος Μασούρας (Εθνικός Καρδίτσας) Νίκος Παπακυρίτσης (ΑΕΚ Σαραγίων) και Κώστας Ρουμελιώτης (Ακαδημία Μώλου).

Για τη δεύτερη μέρα έχει προγραμματιστεί εκπαιδευτική προπονητική μονάδα της ομάδας Κ12 με υπεύθυνο τον προπονητή της ομάδας κ. Στέλιο Ορφανίδη και θα ακολουθήσει εισήγηση με τίτλο «Το ποδόσφαιρο ως μέσο ενδυνάμωσης, ένταξης και κοινωνικής συνοχής» από τους εκπροσώπους της ΑΜΚΕ Athens Comics Library, η οποία συνεργάζεται με την ΑΕΚ στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΠΑΕ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Welcome Through Football. Η Κυριακή θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη όλων των συμμετεχόντων στο σεμινάριο στην OPAP ARENA στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου θα ξεναγηθούν από τους κ. Κυριακίδη και Χατζημιχάλη.