AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Πρόοδος στον φάκελο αδειοδότησης της ΚΑΕ ΑΕΚ

Μια ακόμη κρίσιμη συνεδρίαση ήταν στο πρόγραμμα σήμερα στον ΕΣΑΚΕ για το μείζον ζήτημα των αδειοδοτήσεων. Υπενθυμίζεται πως η διοργανώτρια αρχή έδωσε άτυπα μια παράταση ως τις 30 Ιουνίου στις τέσσερις ΚΑΕ που φέρονται να είχαν ελλείψεις στους φακέλους τους σύμφωνα με την επιτροπή αδειοδότησης, τις εισηγήσεις της οποίας η ίδια η λίγκα… παράκουσε σε πρώτη φάση.

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή αδειοδότησης είχε εντοπίσει ελλείψεις στους φακέλους των ΚΑΕ ΑΕΚ, Άρης, Απόλλων Πάτρας και Λάρισα, αλλά στη συνέχεια και προκειμένου να τους δώσει έξτρα χρόνο να καλύψουν τις εκκρεμότητες, έδωσε άτυπα (ή… παράτυπα για τον ΕΟΚ) παράταση άλλων 15 ημερών. Στη λίγκα θέλησαν σήμερα στο ΔΣ να δουν αν οι τέσσερις ΚΑΕ έχουν παρουσιάσει πρόοδο στους φακέλους τους, με τις πληροφορίες να μιλούν για βεβαιότητα από τις τρεις πρώτες, δηλαδή ΑΕΚ, Άρη και Απόλλωνα Πάτρας, πως δεν έχουν καμία έλλειψη, ενώ η Λάρισα τηρεί σιγή ιχθύος. Εφόσον ο ΕΣΑΚΕ κρίνει πως όλα είναι καλώς καμωμένα, τότε θα αδειοδοτήσει τις ΚΑΕ που δεν θα έχουν ελλείψεις. Όμως ίσως ακόμη και τότε το σίριαλ να μην έχει τέλος.

Κι αυτό γιατί η ΕΟΚ είχε διαμηνύσει, μέσω και του προέδρου της Βαγγέλη Λιόλιου, πως δεν αποδέχεται την παράταση 15 ημερών που δόθηκε από τη λίγκα στις ομάδες τονίζοντας πως όλες είχαν συμφωνήσει και υπογράψει πως ο έλεγχος των φακέλων έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ως τις 15 Ιουνίου. Μάλιστα, για το θέμα αυτό η ΕΟΚ συγκάλεσε εκτάκτως ΔΣ το Σάββατο!

Εφόσον η ομοσπονδία εμμείνει στη στάση της πως πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα όσα έχουν υπογραφεί και έχουν περάσει και ως νόμος από το υφυπουργείο, τότε δεν θα αποδεχτεί τη διαδικασία του ΕΣΑΚΕ με την άτυπη παράταση και θα θέσει σε εφαρμογή το πλάνο των wild cards. Κατά δήλωση-δέσμευση του Βαγγέλη Λιόλιου, οι τέσσερις «προβληματικές» ΚΑΕ θα έχουν προτεραιότητα στη διαδικασία, αλλά θα πρέπει να περάσουν από νέα διαδικασία ελέγχου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στη νέα Basket League. Κι αν κάποια ή κάποιες εξ αυτών δεν ανταποκριθούν, τότε θα τεθούν εκτός πρωταθλήματος και θα αναζητηθούν άλλες ομάδες, από χαμηλότερες κατηγορίες, για να καλύψουν τα κενά.

Πηγή: sport-fm.gr