AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Όλα έτοιμα για το «Ευάγγελος Δερμανούτσος»

Η ΑΕΚ ΒC και η ΑΕΚ ΒC ACADEMY τιμούμε, όπως είχαμε προαναγγείλει, τον κορυφαίο «Ακαδημιάρχη» της Ιστορίας μας, Ευάγγελο Δερμανούτσο.

Τον τιμούμε για την υπερπολυετή διαδρομή του στην παραγωγική διαδικασία της «Βασίλισσας». Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο προβλεπτικής διαδικασίας και ανάδειξης των αθλητικών εγκαταστάσεων αποφασίστηκε η ονοματοδοσία του Τουρνουά Ακαδημιών, σε Τουρνουά «Ευάγγελος Δερμανούτσος» (AEK BC ACADEMY – Tουρνουά U12 «Ευάγγελος Δερμανούτσος»), το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο (18-19/06), στο Σπίτι μας, στα Άνω Λιόσια, σε μορφή Final-4.

Οι συμμετέχουσες ομάδες είναι ΑΕΚ, Περιστέρι, Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης, Α.Σ. Ροδόπολης. Το πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο
10:00: Περιστέρι – Ροδόπολη
12:30: ΑΕΚ – Απόλλων

Κυριακή
10:00: Μικρός Τελικός
12:30: Τελικός

Πριν από την έναρξη του Τελικού, θα τιμηθεί από ΑΕΚ BC και ΑΕK BC ACADEMY, o κ. Ευάγγελος Δερμανούτσος.

Mετά τη λήξη του Μικρού Τελικού, έχει προγραμματιστεί Ομιλία του Αθλητικού Ψυχολόγου της ΑΕΚ ΒC ACADEMY, Bασίλη Βερτουδάκη και του Διατροφολόγου της ΑΕΚ ΒC ACADEMY, Άγγελου Πρεβεζά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ευάγγελος Δερμανούτσος γεννήθηκε το 1939 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο σπίτι του, επί της οδού Καππαδοκίας, έξωθεν του ανοικτού γηπέδου της Α.Ε.Κ., έπαιζε ποδόσφαιρο, στα 1954, όταν τον ανακάλυψε ο υπερτροπαιούχος Κόουτς της ΑΕΚ, Μίσας Πανταζόπουλος, και θέλοντας να αξιοποιήσει το φυσικό του ταλέντο, τον έφερε στο μπάσκετ.

Το 1957 προωθήθηκε στην Ομάδα Ανδρών της ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε ως πάουερ φόργουορντ, 5 Πρωταθλήματα Ελλάδος, ενώ συμμετείχε στο πρώτο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1966, στην Ιταλία. Τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη και δεν αγωνίστηκε στην ΑΕΚ της περιόδου 1967-1968, η οποία κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Επέστρεψε την επόμενη χρονιά, αλλά εγκατέλειψε το 1970. Αγωνίστηκε για μία περίοδο στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, όπου και ολοκλήρωσε την αθλητική του καριέρα.

Επέστρεψε στην ΑΕΚ το 1975, και εντάχθηκε σε παραγοντικό πόστο, στα Τμήματα Υποδομών (Ακαδημία), πρωτίστως στο πλευρό του συνεφόρου Αντώνη Καρούση και στη συνέχεια ως επικεφαλής/έφορος της Ακαδημίας και των Υποδομών αναδεικνύοντας δεκάδες αθλητές/προπονητές/στελέχη, σχεδόν αδιάκοπα, ήτοι σχεδόν με όλες τις Διοικήσεις, ή ως μέλος Διοικήσεων, έως και τον Μάιο του 2020, οπότε και αποχώρησε για λόγους υγείας, συμπληρώνοντας 60 έτη ανιδιοτελούς και άοκνης προσφοράς στο Σύλλογο.