AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο στόπερ της Γρανάδα Ντομίνγκος Ντουάρτε αρέσει στον Αλμέιδα

Σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού με ηγετικά χαρακτηριστικά βρίσκεται η ΑΕΚ και το όνομα του Ντομίνγκος Ντουάρτε αρέσει στον Ματίας Αλμέιδα.

Ο στόπερ της Γρανάδα (1.92, δεξιοπόδαρος) αρέσει πολύ στον προπονητή της Ένωσης και σύμφωνα με πληροφορίες έχει… χτυπήσει την πόρτα του ισπανικού συλλόγου. Η ΑΕΚ θέλει να εκμεταλλευτεί τον υποβιβασμό της Γρανάδα στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και με ένα ποσό κοντά στα 2.000.000 ευρώ, είναι πολύ πιθανό, η ομάδα του Αϊτόρ Καράνκα να ανάψει το πράσινο φως και ο έμπειρος αμυντικός να καταλήξει στην αγκαλιά του Δικεφάλου.

Το βιογραφικό του Ντουάρτε είναι εξαιρετικό. Ο στόπερ από το Κασκές της Πορτογαλίας προέρχεται από γεμάτες σεζόν, ενώ ήταν βασικότατο γρανάζι της Γρανάδα (21 συμμετοχές φέτος). Μάλιστα, το περσινό καλοκαίρι έφτασε κοντά και στην Τότεναμ, με το μεταγραφικό σίριαλ να μην έχει αίσιο τέλος. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Εστορίλ, με την δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας να εμφανίζεται στη συνέχεια στο κατώφλι του. Το… ξεπέταγμα ουσιαστικά το έκανε το καλοκαίρι του 2017. Ο Ντουάρτε μεταπήδησε στην Τσάβες και με 32 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, συστήθηκε στο πορτογαλικό κοινό.

Ο Πορτογάλος στόπερ άφησε θετικές εντυπώσεις στην Τσάβες, με την Λα Κορούνια να αποτελεί την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη. Τον Αύγουστο του 2018, η Σπόρτινγκ τον παραχώρησε δανεικό στην ομάδα της Γαλικίας, όπου και μέτρησε 43 συμμετοχές. Μέσω της Ντεπορτίβο τράβηξε πάνω του τα ισπανικά… βλέμματα, με την Γρανάδα να βγάζει από τα ταμεία της 3 εκατομμύρια ευρώ και να τον κάνει δικό της το 2019. Ο Ντουάρτε πήρε τη φανέλα βασικού στο… σπίτι του, έχοντας αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε 102 ματς με τον σύλλογο της Ανδαλουσίας. Παράλληλα, έχει βρει και 5 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Η παρουσία του στη La Liga ανάγκασε τον Φερνάντο Σάντος να τον καλέσει στην εθνική Πορτογαλίας με την οποία έχει καταγράψει τρεις συμμετοχές.

Η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη αλλά ο Ματίας Αλμέιδα δείχνει με το… καλημέρα τι ΑΕΚ θέλει να φτιάξει στο νέο γήπεδο.