AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ χωρίς τους Ενωσίτες δεν υφίσταται: Η νέα πολιτική στις τιμές των διαρκείας

Η αδημονία των απανταχού υποστηρικτών της ΑΕΚ για την είσοδο στο νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια κορυφώνεται όσο πλησιάζουν οι μέρες. Την εβδομάδα που μας πέρασε βγήκαν στη δημοσιότητα τα εισιτήρια διαρκείας της νέας σεζόν, τα πρώτα στο νέο Ναό. Είναι η αλήθεια πως μεγάλο μέρος του κόσμου της ομάδας «πάγωσε» από τις τιμές που ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Δεν μπορεί να διαφωνήσει σχεδόν κανένας πως σε κάποιες θύρες είναι κάτι παραπάνω από υπερβολικές, αν συνυπολογίσει τις δυσκολότατες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα, αλλά και το γεγονός πως η ομάδα δεν θα δώσει φέτος κανέναν ευρωπαϊκό αγώνα.

Το νέο γήπεδο έχει λειτουργικά έξοδα, η χωρητικότητά του (αλλά και οι ανέσεις κάθε λογής) σε σχέση με το ΟΑΚΑ είναι καθοριστική παράμετρος, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει χάσει χρήματα εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και της αδυναμίας της να εισέλθει σε ευρωπαϊκούς ομίλους με την απαραίτητη συχνότητα που θα αποτελούσε πραγματική ανάσα για τα ταμεία της. Όμως, ο κόσμος δεν ευθύνεται ούτε για την πανδημία, ούτε για τον πόλεμο και την ακρίβεια, ούτε για τους αποκλεισμούς από τη Βελέζ ή την Τραμπζονσπόρ. Και η οικονομική στενότητα έχει χτυπήσει τους πάντες και κυρίως τα νοικοκυριά των κοινωνικών τάξεων με τα μικρότερα εισοδήματα.

Είναι ξεκάθαρο πως η ΠΑΕ ΑΕΚ εγκαινιάζει μία νέα πολιτική. Που αναφανδόν απευθύνεται σε πολύ πιστούς που πρέπει να «θυσιαστούν» οικονομικά για να είναι μέσα σε αυτή την ιστορικής σημασίας μαγευτική συνθήκη, την πρώτη σεζόν της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι, επίσης, το γεγονός πως είναι πολύ υψηλές οι τιμές στα παιδικά και εφηβικά εισιτήρια διαρκείας. Έτσι ώστε αν θελήσει κάποιος πατέρας να έχει μαζί του ένα ή και παραπάνω παιδιά για να τα εντρυφήσει στο τι εστί ΑΕΚ και ειδικά «ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας» να πρέπει να «ματώσει» οικονομικά… Εμείς δεν μπορούμε να υποδείξουμε σε κανέναν τι θα κάνει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να πάρει κάποιος φέτος διαρκείας και είναι πολύ σοβαροί, αλλά και οι αιτιάσεις όσων δεν πάρουν τελικά δεν μπορούν να περνάνε απαρατήρητες… Ευχόμαστε πραγματικά υπό τις παρούσες συνθήκες να γίνει το καλύτερο δυνατό και για την ΑΕΚ και για τους Ενωσίτες. Γιατί ΑΕΚ χωρίς τους Ενωσίτες δεν υφίσταται, αλλά και Ενωσίτες δίχως ΑΕΚ δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχουν…

Σε μία τέτοια περίσταση, είναι λογικό να γίνονται συγκρίσεις με την τιμολογιακή πολιτική ανταγωνιστικών ΠΑΕ. Βλέπεις π.χ. στον Ολυμπιακό, στο ένα πέταλο η τιμή να είναι 80 ευρώ και στο απέναντι 175 για όσους ανανεώσουν και 195 για καινούριες αγορές. Στις θύρες 14-15, που είναι κεντρικές στον Ολυμπιακό οι τιμές είναι 585 (για ανανεώσεις) και 650 (για νέους κατόχους). Στα VIP στο «Γ.Καραϊσκάκης» βρίσκουν θέση οι οπαδοί του Ολυμπιακού με 1.700 και 1.900 αντίστοιχα. Στη Λεωφόρο στη Θύρα 10, που είναι κεντρική, χρειάζονται 630 και 700 ευρώ αντίστοιχα από έναν οπαδό των «πράσινων» για να κλείσει μία θέση κοντά στην ομάδα του τη νέα σεζόν. Σε κάθε περίπτωση, παραθέτουμε τους πίνακες για να κάνει ο καθένας τις συγκρίσεις.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είδαν πέρυσι τις ομάδες τους η μία να κατακτάει το πρωτάθλημα και η άλλη το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ φέτος θα έχουν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις φιλοδοξώντας την είσοδο στους ομίλους κάποιας διοργάνωσης από αυτές που είναι διαθέσιμες για κάτι τέτοιο. Η διαφορά από την ΑΕΚ που έμεινε για αγωνιστικούς λόγους εκτός Ευρώπης μετά από πολλά χρόνια είναι μεγάλη…