AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάνκοβιτς: Προπονούμαι για πάρτη μου τώρα και η ΑΕΚ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει

Συνέντευξη που και ενδιαφέρουσα είναι και σηκώνει πολύς συζήτησης έδωσε σε σουηδική εφημερίδα ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς.

Μιλώντας στην «Expressen» αναφέρθηκε στα μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομά του και όχι μόνο…

«Είμαι πολύ εκτός γηπέδων αυτή τη σεζόν και δεν έχω παίξει όσο ήθελα και περίμενα. Το σχέδιο ήταν ότι αυτή θα ήταν η σεζόν μου, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η πρώτη σεζόν πήγε σχετικά καλά. Ήθελα να «εκραγώ» φέτος και να το πάρω από εκεί, αλλά δεν έγινε», δήλωσε αρχικά ο Τάνκοβιτς.

«Η πρώτη μου χρονιά ήταν μια τέλεια σεζόν, μία καλή σεζόν. Μπήκα στο πρωτάθλημα, στην ομάδα και στον τρόπο παιχνιδιού μας με καλό τρόπο. Βαθμολογικά, τα πήγα καλά με συνολικά 15 γκολ σε όλους τους αγώνες. Η ιδέα ήταν να πατήσουμε… γκάζι στη δεύτερη σεζόν, αλλά αυτό δεν συνέβη. Πολλά άλλαξαν στον σύλλογο με νέο προπονητή, αθλητικό διευθυντή και διευθυντή συλλόγου. Νομίζω ότι πήραμε και δώδεκα νέους παίκτες και όλοι θα είχαν την ευκαιρία τους», είπε στη συνέχεια ο Σουηδός.

«Με έχει επηρεάσει εξαιρετικά, ιδιαίτερα ψυχικά», απάντησε σε ερώτηση για το αν έχει επηρεαστεί από το γεγονός ότι δεν παίζει με την ΑΕΚ. «Προσπάθησα να παραμείνω δυνατός, θετικός και να δουλέψω, Αλλά προπονούμαι για τον εαυτό μου, για να διατηρήσω τη φόρμα μου και στο τέλος της ημέρας αν είμαι θυμωμένος και δεν θέλω να προπονηθώ, τότε επηρεάζω μόνο αρνητικά τον εαυτό μου», συμπλήρωσε.

«Ήταν μια μεγάλη περίοδος που πίστευα ότι ο προπονητής θα μου έδινε την ευκαιρία. Είχα προπονηθεί καλά. Όμως οι πιθανότητες δεν ήρθαν ποτέ και στο τέλος σκέφτηκαν «ότι, μάλλον, τα σκάτωσα». Προπονούμαι για πάρτη μου τώρα και η ΑΕΚ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά εγώ θα κάνω το δικό μου. Έχω συμβόλαιο με τον σύλλογο και θα το ολοκληρώσω. Δεν θέλω να κάνω τίποτα ανόητο. Είναι πολλές οι φορές που κανείς κάνει αρνητικές σκέψεις», υπογράμμισε ο Τάνκοβιτς.

«Όταν έχεις προπονητή και προπονείσαι καλά αλλά δεν σου δίνεται η ευκαιρία, δεν έχεις τον ενθουσιασμό να δουλέψεις τόσο σκληρά για τον προπονητή και τον σύλλογο. Αλλά αν τραβήξεις την προσοχή και έναν προπονητή που λέει ότι πήγες καλά στην προπόνηση, ότι έπαιξες καλά όταν αντικαταστάθηκες και που λέει ότι μπορεί να έρθει η ευκαιρία… τότε δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ήταν πολύ δύσκολο. Χρειάστηκε να δουλέψω με αυτό και είναι μια εμπειρία που παίρνω μαζί μου», είπε ακόμη ο Σουηδός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στους προπονητές που τον πίστεψαν στην ΑΕΚ.

«Είναι ο προπονητής από πέρυσι όταν ήρθα εδώ. Ο Ιταλός Μάσιμο Καρέρα που ήταν ο μεγάλος λόγος για τον οποίο ήρθα εδώ και μετά ο Ισπανός Μανόλο Χιμένεθ που ήταν εδώ πέρυσι», είπε για να μιλήσει με καλά λόγια και για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, ο οποίος του έχει δώσει λεπτά συμμετοχής στα πλέι οφ.

«Τον σέβομαι πάρα πολύ. Μου έχει δώσει πολλά λεπτά και με έκανε μέρος της ομάδας», είπε για τον Οφρυδόπουλο ο Τάνκοβιτς, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στα μεταγραφικά σενάρια.

Για την «επόμενη μέρα», ο Τάνκοβιτς επισήμανε: «Θα δούμε μετά τη σεζόν και αυτά τα ματς που μας έμειναν. Εκεί θα κριθούν όλα. Μετά θα έχουμε νέο προπονητή την επόμενη σεζόν. Θα δούμε τι θέλει».

Όσο για το αν ψάχνει νέο προορισμό, ο Σουηδός επισήμανε: «Όλα είναι πιθανά! Θα το δούμε όταν έρθει το καλοκαίρι. Τότε θα δούμε πώς είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ, αν αλλάξει ή αν παραμείνει η ίδια. Ίσως χρειαστεί να ψάξω περισσότερο και να δω αν υπάρχει κάτι εκεί έξω που με ελκύει».

Όσο για το αν νιώθει την ανάγκη να επιστρέψει στην πρώην ομάδα, τη Χάμαρμπι, την οποία, όπως είπε, παρακολουθεί, ο Τάνκοβιτς επισήμανε: «Θα είναι πάντα μία επιλογή για μένα. Ήταν μια επιλογή από τότε που μετακόμισα στην ΑΕΚ, έχω καλή επαφή με τον σύλλογο και ο Γέσπερ Γιάνσον με καλούσε σε κάθε μεταγραφική περίοδο για να ρωτήσει. Θέλει να μάθει πώς είναι η κατάστασή μου. Περιμένω ο Γέσπερ να επικοινωνήσει μαζί μου αυτό το καλοκαίρι για να ρωτήσει για την κατάστασή μου, τότε θα το δούμε».

Και καταλήγοντας ο Τάνκοβιτς είπε για το μέλλον του: «Οι πόρτες μου είναι ανοιχτές. Όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές. Δεν θα κλείσω κανένα. Δεν θα κλείσω τις πόρτες στην ΑΕΚ, στη Χάμαρμπι ή σε κανέναν άλλο σύλλογο στην Ευρώπη».