AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ “χτυπά” ψηλά για την ενίσχυσή της

Φαίνεται πως υπάρχει αλλαγή πλάνου και σκέψης για την ΑΕΚ της νέας σεζόν. Οι κιτρινόμαυροι “χτυπάνε” ψηλά για την ενίσχυσή τους. Ο Έκι Πόνσε απασχολεί για τη “γραμμή κρούσης” της ομάδας και ο Χουάνγκ Ιν Μπέομ για τη μεσαία γραμμή.

Ο Ματίας Αλμέιδα βλέπει στο πρόσωπο του Πόνσε τον στράικερ περιοχής μεταφέροντας τον Αραούχο σε πιο περιφερειακό ρόλο. Η Έλτσε, με την οποία είχε φέτος 5 γκολ σε 24 εμφανίσεις, φαίνεται πως δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του για 4 εκατ. ευρώ από τη Σπαρτάκ Μόσχας ως το τέλος του μήνα. Η Ένωση έχει ήδη ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη ρωσική ομάδα (που τον δεσμεύει ως το 2024), αλλά και τον 25χρονο ποδοσφαιριστή, που δεν παρουσιάζεται αρνητικός, αν και προτεραιότητά του φαίνεται πως αποτελεί ένα μεγάλο πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά στον Χουάνγκ, ο Νοτιοκορεάτης μέσος ανήκει στη Ρούμπιν Καζάν μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Ο Αλμέιδα τον γνωρίζει καλά από τη θητεία του στο Βανκούβερ, από όπου μεταπήδησε το 2020 στη ρωσική ομάδα για 2,5 εκατ. ευρώ. Η ΑΕΚ ενημερώνοντας την Ρούμπιν πως δεν θα αγοράσει τα δικαιώματα του Ντάρκο Γέβτιτς άπλωσε ήδη τα δίχτυα της για τον 25χρονο Νοτιοκορεάτη διεθνή. Και μάλιστα γίνεται λόγος για προσπάθεια ακόμη και αγοράς του ποδοσφαιριστή που είναι 30 φορές διεθνής με 5 γκολ στο ενεργητικό του.

Τέλος το όνομα του Ορμπελίν Πινέδα πηγαίνει προς τα πίσω… Αυτό γιατί ο Λουίς Κάμπος, σύμβουλος στρατηγικής της Θέλτα, φεύγει για την Παρί Σεν Ζερμέν (στη θέση του Λεονάρντο) αφήνοντας ένα κενό και οδηγώντας λογικά σε καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων για το ρόστερ. Έτσι το θέμα του Μεξικανού μεσοεπιθετικού φαίνεται πως θα αργήσει να ξεκαθαρίσει και οι πιθανότητες της ΑΕΚ να τον αποκτήσει δανεικό περιορίζονται.