AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αθώος για εκβίαση, ένοχος για σωματική βλάβη ο Μελισσανίδης κατά του Κούγια

«Ο Μελισσανίδης με φοβάται στο ποδόσφαιρο»! Τάδε έφη ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, σε δίκη στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, όπου είχε μηνύσει τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, αρχικά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, η οποία απορρίφθηκε από τη Δικαιοσύνη και μετατράπηκε σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το δικαστήριο αθώωσε τον Δημήτρη Μελισσανίδη, για την κατηγορία της εκβίασης, για τον οποία επίσης τον είχε μηνύσει ο κ. Κούγιας και του επέβαλλε φυλάκιση 12 μηνών, με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση αφορούσε διαπληκτισμό τους σε πολυτελές ρεστοράν της Βουλιαγμένης, το Σεπτέμβριο του 2017.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε, για τον ισχυρισμό του Αλέξη Κούγια ότι, ο επιχειρηματίας τον εκβίασε, για να μην του υποβάλλει μήνυση για το περιστατικό, γι΄ αυτό και τον έκρινε αθώο.

O Δημήτρης Μελισσανίδης δεν προσήλθε στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορο του Έλλη Ρίζου, η οποία υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο επιχειρηματίας από δικαιολογημένη αγανάκτηση, έσπρωξε τον Αλέξη Κούγια, κι εκείνος έπεσε από την καρέκλα του προς τα πίσω.

Όπως εξήγησε η συνήγορος, πριν από το περιστατικό στο ρεστοράν, ο κ. Κούγιας είχε κάνει δηλώσεις σε ΜΜΕ, επικαλούμενος υποκλαπείσα συνομιλία του επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, για την οποία μάλιστα καταδικάστηκε πρωτόδικα σε φυλάκιση 5 μηνών.

Σύμφωνα με την κ. Ρίζου στις δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας υποστήριζε ότι, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ήταν μεταξύ των προσώπων, που έστησαν σκευωρία κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, με το Noor One και όταν τον είδε εκείνο το βράδυ στο ρεστοράν, τον ειρωνεύτηκε, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας, να τον σπρώξει.

Δύο αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ, που ήταν αυτόπτες και κατέθεσαν ως μάρτυρες υποστήριξαν ότι, ο κ. Μελισσανίδης δεν χτύπησε τον κ. Κούγια.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, η οποία δυσαρέστησε τον κ. Κούγια, ο οποίος αντέτεινε στην αγόρευση του ότι, δεν συμφωνεί με τον εισαγγελέα και τόνισε:

«Eγώ για την εκβίαση θέλω να καταδικαστεί, που είναι το σοβαρό».

Πηγή: ieidiseis.gr