AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αφήστε την ΑΕΚ έξω από τα βρώμικα παιχνίδια του Μπέου, της ΕΠΟ και του Άρη

Αφήστε την ΑΕΚ έξω από τα βρώμικα παιχνίδια που παίζει ο Μπέος, η ΕΠΟ και ο Άρης στο θέμα της αδειοδότηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Τις τελευταίες ώρες γνωστοποιήθηκαν οι 10 ομάδες της Super League που έλαβαν άδεια συμμετοχής για τις διεθνείς διοργανώσεις της UEFA, ωστόσο όπως φαίνεται, για μια απ’ αυτές, και συγκεκριμένα τον Άρη, υπήρχε αρνητική εισήγηση από τον προϊστάμενο του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, τον κ.Βασίλη Σαράκη.

Η εξέλιξη στην υπόθεση, ήρθε τις τελευταίες ώρες, καθώς ο κ. Σαράκης, κατέθεσε έφεση για την άδεια του Άρη και αμφισβητεί την απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής. Κάτι που σημαίνει πως η υπόθεση, πηγαίνει σε δεύτερο βαθμό. Και πλέον, όλα είναι ανοιχτά!

Να ξεκαθαρίσουμε, πως σε αυτές τις διαδικασίες αδειοδοτήσεων, υπάρχει αυτόματη παρέμβαση από τον εισηγητή διότι έχει ευθύνες απέναντι στην UEFA, κάτι που σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση ούτε έχει προχωρήσει η ίδια σε κάποια καταγγελία. Βεβαίως, αν τελικά αποδειχτεί σωστή η παρέμβαση του κ. Σαράκη και γίνει δεκτή η έφεση του, τότε αυτομάτως τη θέση του Άρη θα πάρει ο πρώτος επιλαχών. Που είναι η ΑΕΚ και η οποία θα αγωνιστεί στο Conference League.

Από χθες έχει γίνει γνωστό το εξώδικο που απέστειλε η ΠΑΕ Βόλος στην ΕΠΟ, απειλώντας μάλιστα να φτάσει ως τις UEFA και FIFA, κατηγορώντας την για παράτυπη αδειοδότηση ΠΑΕ, λόγω οφειλών που δεν έχουν ρυθμιστεί.

Το εξώδικο του Βόλου δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένη ομάδα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αυτή είναι ο Άρης!

Ο λόγος της αρνητικής εισήγησης για τους Θεσσαλονικείς από τον προϊστάμενο του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, ήταν λόγω μίας ανεξόφλητης οφειλής που υπάρχει σε πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας. Για την άδεια UEFA που έλαβαν οι κίτρινοι υπήρχε προθεσμία τριών ημερολογιακών ημερών να κατατεθεί έφεση, είτε από τον προϊστάμενο του τμήματος αδειοδότησης, είτε από ομάδα που θα είχε έννομο συμφέρον.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ομάδα αυτή θα ήταν η ΑΕΚ, ωστόσο η Ένωση δεν εξέφρασε την πρόθεση να προβεί σε μία τέτοια κίνηση. Παρά ταύτα, o κ.Βασίλης Σαράκης κατέθεσε έφεση και στέλνει την υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως αν το εν λόγω όργανο δεχτεί την έφεση του έμπειρου νομικού, τότε ο Άρης θα χάσει την άδεια της ευρωπαϊκής συμμετοχής του και τη θέση του θα πάρει ο πρώτος επιλαχών. Που είναι η ΑΕΚ. Σε αυτό το ενδεχόμενο οι Θεσσαλονικείς θα έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο αρμόδιο τμήμα της UEFA για να ανατρέψουν την απόφαση.