AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στεγνή η ΑΕΚ στα Γιάννενα (3-2) με σκόρερ τους Κριχόβιακ, Ρότα και Αραούχο

Στεγνή βγήκε η ΑΕΚ από τα Γιάννενα. Παρά την καταρρακτώδη βροχή, η Ένωση επικράτησε με 3-2 του ΠΑΣ Γιάννινα, πήρε την πρώτη νίκη στα πλέι οφ, έχοντας τρεις διαφορετικούς σκόρερ (Κριχόβιακ, Ρότα, Αραούχο), αλλά οι μαζεμένες αλλαγές του Σωκράτη Οφρυδόπουλου παραλίγο να της στοιχίσουν.

Οι κιτρινόμαυροι έπιασαν στους 51 βαθμούς τον Παναθηναϊκό και βρίσκονται στο -2 από τον Άρη σε μια αγωνιστική που δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Κομβικά τα γκολ της ΑΕΚ στην αρχή και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί η ομάδα του Οφρυδόπουλου, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ύστερα από κλέψιμο του Χατζισαφί στον χώρο της μεσαίας γραμμής, η ΑΕΚ έτρεξε στην αντεπίθεση, με τον Τσούμπερ να κάνει το γύρισμα από αριστερά. Ο Καραχάλιος δεν απομάκρυνε καλά, δίνοντας την ευκαιρία στον Κριχόβιακ να σκοράρει μεταξύ μεγάλης περιοχής και πέναλτι με πλασέ στην κίνηση και ανοίξει λογαριασμό με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Το 0-2 έγινε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα. Ο Τσούμπερ (που είχε συγκλίνει στον άξονα) έσπασε δεξιά εντός περιοχής στον Ρότα, με τον δεξιό οπισθοφύλακα της Ένωσης να ρίχνει στο έδαφος με τρομερή προσποίηση τον Πίρσμαν και να εκτελεί στην κλειστή γωνία με το αριστερό! Δεύτερη σερί αναμέτρηση που σκοράρει ο Ρότα (μετά την γκολάρα με τον Άρη), ο οποίος πετυχαίνει δύο τέρματα σε μία σεζόν, μετά από εκείνης του 2015-16, όταν το είχε επαναλάβει αγωνιζόμενος στην Κ20 του Ηρακλή. Το 0-2 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ για τον ΠΑΣ. Στο 52′ ο εξαιρετικός επιθετικά Σάλιακας έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά, με τον Περέα να πετάγεται προ του Ρότα και όλη την άμυνα της ΑΕΚ να μένει… στατική, σκοράροντας με κοντινό πλασέ.

Στο 69′ η ΑΕΚ βρήκε και το τρίτο γκολ. Ο Λιβάι Γκαρσία αφού αρχικά “φρέναρε” γιατί άκουσε σφύριγμα όπως και η άμυνα του ΠΑΣ, στη συνέχεια πάτησε περιοχή και έκανε το γύρισμα, με τον Αραούχο να εκτελεί από κοντά τον Λοντίγκιν για το 1-3. Το γκολ του Αργεντινού επιθετικού έκοψε τα… φτερά των γηπεδούχων, με το ματς να σβήνει.

Με τη συμπλήρωση των 90′, ο Περέα έβαλε… φωτιά στην αναμέτρηση, μειώνοντας για τον ΠΑΣ. Ο Σβάρνας (που είχε περάσει στο γήπεδο λίγα λεπτά νωρίτερα) τον έχασε και ο 22χρονος με κοντινή κεφαλιά, νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 2-3. Ωστόσο στα λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι με την ΑΕΚ να παίρνει ένα σπουδαίο διπλό που την κρατά ζωντανή στη μάχη της εξόδου στην Ευρώπη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν – Σνάιντερ (62′ Μορέιρα), Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι (78′ Κόντε) – Ντομίνγκεθ, Περέα.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι (78′ Σιμόες), Κριχόβιακ (88′ Σάκχοφ), Μάνταλος – Γκαρσία (84′ Σβάρνας), Αραούχο (88′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ.