AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Έκλεισαν με το… αριστερό τη β φάση οι πολίστες της ΑΕΚ

Την ήττα με 8-7 γνώρισε η ΑΕΚ από τον Εθνικό Πειραιώς στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Group 2 της Β’ Φάσης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πόλο Ανδρών.

Οι «κιτρινόμαυροι» τα έδωσαν όλα σε έναν αγώνα δίχως βαθμολογικό κίνητρο, έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση, κόντρα σε μία ισχυρή ομάδα και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην προκριματική φάση των Play Off.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και με δύο γκολ από τους Κριγιέστορατς και Καζάζη προηγήθηκαν με 0-2. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2, όμως ο Κριγέστορατς με εντυπωσιακό τελείωμα σκόραρε για το 1-3. Οι Πειραιώτες πλησίασαν στο σκορ (2-3), αλλά ο Βούκσεβιτς διαμόρφωσε το 2-4.

Στο β’ οκτάλεπτο, με όπλο την πολύ καλή άμυνα, η ΑΕΚ διατήρησε την πρωτοπορία στο σκορ. Οι «μπλε» μείωσαν δύο φορές στο γκολ (3-4, 4-5), αλλά τα τέρματα των Παπάκου και Ηλιόπουλου, διατήρησαν το +2, με την ΑΕΚ να προηγείται στο ημίχρονο με 4-6.

Τα κακά ποσοστά και τις κακές ενέργεις στην επίθεση «πλήρωσε» η ομάδα του Δημήτρη Μάζη στο γ’ οκτάλεπτο. Οι «κιτρινόμαυροι» τα βρήκαν δύσκολα, έκαναν πολλά λάθη με αποτέλεσμα να δίνουν συνεχώς επιθετικές ευκαιρίες στην αντίπαλη ομάδα. Έτσι, οι γηπεδούχοι με σερί 2-0, ισοφάρισαν σε 6-6, αλλά ο Ηλιόπουλος με γκολ στην εκπνοή έκανε το 6-7.

Η επιθετική αφλογιστία της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, με τους «κιτρινόμαυρους» να μην καταφέρνουν να σκοράρουν. Αυτό έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία στους Πειραιώτες να ισοφαρίσουν σε 7-7, ενώ 5:30 πριν το φινάλε πήραν κεφάλι στο σκορ με 8-7. Παρά το μεγάλο χρονικό περιθώριο, η «Ένωση» δε βρήκε δίχτυα και ηττήθηκε με 8-7.

Εθνικός ΟΦΠΦ – ΑΕΚ 8-7

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-2, 2-1, 2-0.

ΕΘΝΙΚΟΣ OΦΠΦ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος, Τεσάνοβιτς 1, Βαλιανάτος, Θεοδόσης – Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας 1, Δερμιτζάκης 4, Μπεριστιάνος, Χαραλαμπόπουλος, Σάβελιτς 2, Δροσόπουλος, Κόχειλας, Καραμπάτης.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης 1, Παπούκας, Κριγιέστορατς 2, Βούκσεβιτς 1, Δίπλαρος, Τσαταλιός, Παπάκος 1, Στελλάτος, Ηλιόπουλος 2, Μαυρωτάς Άρ., Κατσινούλας, Ζώρζος.