AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές της Κ15 της ΑΕΚ

Οι ποδοσφαιριστές της Κ15 της ΑΕΚ τα έδωσαν όλα απέναντι στον ΠΑΟΚ, πάλεψαν αλλά γνώρισαν την ήττα με 3-0 στα ημιτελικά του Final 4 του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για την Ένωση με τον Παπαβασιλείου να αποχωρεί τραυματίας και τη θέση του να παίρνει ο Καπλανίδης, ο οποίος έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο απέκρουσε πέναλτι του Ελευθεριάδη στο 16ο λεπτό, με τους τυπικά γηπεδούχους να έχουν τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε επιθετικά και μόλις στο 41′ έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί με τον Σαχινίδη, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από την εστία του Μπελερή. Τελικά στο 54′ ο ΠΑΟΚ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με “στημένη” φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ελευθεριάδη, ο Πάνος πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 74′ οι Θεσσαλονικείς διπλασίασαν τα τέρματά τους με το αυτογκόλ του Κοσιάβελου μετά από σέντρα του Τσιότα, ενώ δύο λεπτά μετά ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος έγινε σκόρερ για το τελικό 3-0. Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι στο 68′ σε κεφαλιά του Σιδηρόπουλου. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κοσίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πήραν το χειροκρότημα για το πάθος που έδειξαν κόντρα σε μια ομάδα που όσοι γνωρίζουν το παιδικό ποδόσφαιρο ξέρουν πως η Κ15 του ΠΑΟΚ είναι μία από τις καλύτερες της ομάδας.

ΠΑΟΚ (Δημήτρης Ορφανός): Μπελερής, Τσιότας (78′ Μπάγιος) Βυρσωκινός, Κοσίδης, Μύθου, Ελευθεριάδης, Τσίτσιλας (78′ Βασίλι) Πάνος, Θεοφίλου (60′ Σιδηρόπουλος) Τσιφούτης (48′ Τουρσουνίδης) Ντούνγκα (78′ Καρακώστας)

ΑΕΚ (Θοδωρής Τριποτσέρης): Παπαβασιλείου (11′ Καπλανίδης) Πασακυριάκος, Ψυρόπουλος, Κοσιάβελος, Μαρκόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Ντάνι, Ψυχογιός (77′ Αβράσογλου) Κλάψας (77′ Λάμπρου) Κολοκοτρώνης (41′ Πεχλιβανίδης) Σαχινίδης (54′ Τζουραμάνης).

Το φιλμ του ημιτελικού:

16′ Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε μαρκάρισμα του Μαρκόπουλου στον Τσίτσιλα
17′ Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Μανώλης Καπλανίδης, έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα, αποκρούει την εκτέλεση πέναλτι του Βασίλη Ελευθεριάδη!
23΄Κίτρινη κάρτα στον Τσιότα
34′ Το σουτ του Ιάσονα Ψυχογιού έξω από την περιοχή φεύγει πάνω από τα δοκάρια
36′ Κίτρινη κάρτα στον Κοσίδη
41′ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Βασίλη Σαχινίδη που πλάσαρε άουτ από πολύ καλή θέση!
53′ Κίτρινες κάρτες σε Μύθου και Πεχλιβανίδη
54′ Το 1-0 για τον ΠΑΟΚ με κεφαλιά του Θανάση Πάνου
70′ Κίτρινη κάρτα στον Κοσιάβελο
74′ Το 2-0 για τον ΠΑΟΚ με αυτογκόλ του Βαγγέλη Κοσιάβελου
76′ Τρίτο γκολ για τον ΠΑΟΚ με σουτ του Παύλου Τσιότα