AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μαυροειδής 7ος ριμπάουντερ της ΑΕΚ στη Stoiximan Basket League

Σε μία αψεγάδιαστη, στατιστικά, εμφάνιση –σε 13:42 είχε οχτώ πόντους με 4/4 βολές, 2/2 δίποντα, τρία ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο κλεψίματα, μία τάπα και κανένα λάθος- ο Δημήτρης Μαυροειδής έφτασε σε ένα ακόμη ξεχωριστό επίτευγμα με την ΑΕΚ. Μέσα από το παιχνίδι με τον Ιωνικό έγινε ο 7ος ριμπάουντερ της στην ιστορία της Stoiximan Basket League.

Ο αρχηγός της «Ένωσης» με τα τρία ριμπάουντ που είχε χθες, έφτασε τα 547 και ξεπέρασε κατά ένα τον Ιάκωβο Τσακαλίδη που μέτρησε 546 στην τετραετία 1996-2000. Ο πρώην σέντερ της ΑΕΚ βέβαια έφτασε σε αυτόν τον αριθμό ριμπάουντ με σαφώς λιγότερα παιχνίδια, 89 έναντι 129 του Μαυροειδή.

Ακόμη ο έμπειρος σέντερ έγινε χθες ο 27ος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που έφτασε τα 50 κλεψίματα. Με τα δύο που έκανε, «έπιασε» στην 26η θέση της σχετικής λίστας τον Γιάννη Καλαμπόκη.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής με την 339η εμφάνιση του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ανέβηκε στην 29η θέση της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον Σωτήρη Νικολαίδη.

Παράλληλα με τη μία τάπα που έκανε χθες, έγινε ο 16ος μπλοκέρ στην ιστορία της Stoiximan Basket League. Έφτασε τις 171 και ξεπέρασε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο.