AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Μετά τον Κούπερ ο Κολόμ με back to back διψήφιες επιδόσεις ασίστ

Μπορεί στο εκτελεστικό επίπεδο να μην βρέθηκε σε καλή μέρα (5 πόντοι με 1/8 σουτ εντός παιδιάς) αλλά ο Κίνο Κολόμ είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι διψήφιο αριθμό ασίστ για την ΑΕΚ.

Μετά τις 12 στο ματς με τον Απόλλωνα Oscar είχε σήμερα 10. Ο Ισπανός έγινε ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ μετά την περίοδο 2018-19 με περισσότερα από ένα παιχνίδια με 10+ ασίστ. Το είχε κάνει ο Βασίλης Ξανθόπουλος έχοντας 10 κόντρα στον ΠΑΟΚ και 12 κόντρα στο Περιστέρι εκτός έδρας. Είχε δηλαδή τις ίδιες επιδόσεις αλλά όχι σε διαδοχικά παιχνίδια όπως ο Κολόμ.

Για να βρούμε τον τελευταία παίκτη της ΑΕΚ που σημείωσε διψήφιες επιδόσεις ασίστ σε δύο διαδοχικά παιχνίδια δεν χρειάζεται να γυρίσουμε πολύ πιο πίσω. Στην περίοδο 2015-16 ο Ντι Τζέι Κούπερ είχε από 11 ασίστ στα ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings εντός και τον Κολοσσό H Hotels εκτός έδρας, με τη διαφορά ότι το έκανε μέσα πέντε ημερολογιακές μέρες (19 και 23 Δεκεμβρίου 2015).

Η σχετική, ιστορική λίστα της ΑΕΚ εξαντλείται σε αυτούς τους δύο. Τον Ντι Τζέι Κούπερ και τον Κίνο Κολόμ! Ο Ισπανός, με αυτό το δεδομένο, έχει μπροστά του μία στατιστική πρόκληση στο επόμενο ματς της ΑΕΚ κόντρα στον Ιωνικό, ψάχνοντας την τρίτη διαδοχική, διψήφια επίδοση ασίστ αφού αυτό δεν έγινε ποτέ στο παρελθόν.

Παράλληλα ο Κίνο Κολόμ με τις 10 ασίστ που είχε στο Nick Galis Hall, μπήκε στην πρώτη 20άδα των ξένων πασέρ της ΑΕΚ στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τις 94 και ξεπέρασε τον Νρορ Χάτζαζ που είχε 85 ασίστ στο Πρωτάθλημα της σεζόν 2005-06.