AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κριχόβιακ: Ένιωσα ανακούφιση όταν υπέγραψα στην ΑΕΚ

Η Πολωνία δίνει τη μάχη της απέναντι στη Σουηδία για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ με τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ να μιλάει για το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και για την ΑΕΚ που όπως τόνισε ένιωσε ανακούφιση όταν υπέγραψε στους κιτρινόμαυρους.

Ο διεθνής Πολωνός χαφ της Ένωσης, ρωτήθηκε και για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όντας μέλος της Κράσνονταρ, τονίζοντας μάλιστα πως «δεν ήξερα ποιο θα ήταν το μέλλον μου όταν ξέσπασε ο πόλεμος, τόσο σε επίπεδο ποδοσφαίρου όσο και σε προσωπικό».

Παράλληλα ο Κριχόβιακ δήλωσε πως ένιωσε ανακούφιση και χαρά, όταν υπέγραψε στην ΑΕΚ. «Όταν υπέγραψα το συμβόλαιο μου με την ΑΕΚ, ένιωσα ανακούφιση, αφού τα είχα αφήσει όλα πίσω μου. Καιέτσι μπορούσα να επικεντρωθώ στον νέο σύλλογο μου». Όσο για το πως βίωσε τις πρώτες ημέρες της έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία; «Εμεινα έκπληκτος. Κανείς δεν πίστευε ότι θα έφταναν τα πράγματα εκεί. Μίλησα για αυτό με πολλούς ανθρώπους στον σύλλογο και όλοι είπαν ότι η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στην Ουκρανία. Τις επόμενες μέρες συνειδητοποίησα τι δράμα εκτυλίσσεται στην Ουκρανία».

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ αναφέρθηκε βεβαίως και στην κρίσιμη μάχη με τους Σουηδούς. Μάλιστα έκανε λόγο για… εκδίκηση, αφού δεν μπορεί να ξεχάσει την ήττα που είχε υποστεί η Πολωνία (3-2) και το αποτυχημένο Euro 2020 που είχαν κάνει οι Πολωνοί. «Γνωρίζουμε ότι η νίκη δεν θα αλλάξει το παρελθόν, αλλά ίσως αν προκριθούμε στο παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, σε κάποιο βαθμό θα πάρουμε… ρεβάνς για το αποτυχημένο Euro 2020».

Τέλος ρωτήθηκε για την εικόνα που είχε στο φιλικό 1-1 με την Σκωτία όπου αγωνίστηκε για μια ώρα. «Συμφωνήσαμε με τον προπονητή ότι θα αγωνιστώ για 60 λεπτά. Είμαι ευχαριστημένος με την εμφάνιση μου όσον αφορά την σωματική μου ετοιμότητα», κατέληξε ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ.