ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Κάνει ό,τι μπορεί ο Ολυμπιακός, σαμποτάρει δύο επιτροπές της ΕΠΟ

Δύο επιτροπές της ΕΠΟ επιχείρησε να μπλοκάρει ο Ολυμπιακός και τα κατάφερε, προς το παρόν, στη μία. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ είχε ως θέμα τη συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης βάσει του νέου καταστατικού.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τ. Αγραφιώτης, διαφώνησε με τη συγκρότησή της προκειμένου να γίνει μετά την εκλογή του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, την πρώτη Ιουνίου, με το επιχείρημα ότι εφόσον δεν υπάρχει πρόεδρος, ο αναπληρωτής πρόεδρος δεν μπορεί να προτείνει τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης.

Η προσπάθεια του Αγραφιώτη δεν είχε τύχη, αφού βάσει του καταστατικού, εφόσον η θέση του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής χηρέψει, όπως συνέβη μετά την παραίτηση Ζαγοράκη, τα καθήκοντά του αναλαμβάνει ο αναπληρωτής πρόεδρος, ο οποίος, όπως ειπώθηκε, με βάση και την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου στην υπόθεση του εκτελεστικού γραμματέα, αναλαμβάνει όλα καθήκοντα του προέδρου.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ειπώθηκε ότι η ΕΠΟ κατηγορείται για τη μη εφαρμογή της ολιστικής μελέτης, που προβλέπει και τη λειτουργία της εν λόγω επιτροπής, και δεν μπορεί να μπάινουν εμπόδια όταν κινείται προς την κατεύθυνση της υλοποίησής της.

Η εκλογή των μελών της επιτροπής προχώρησε και θα επικυρωθεί στην ερχόμενη έκτακτη γενική συνέλευση.Η δεύτερη προσπάθεια του Ολυμπιακού έγινε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, που επρόκειτο να συνεδριάσει για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση.

Η εκπρόσωπός του, Λ. Σουλούκου, έβαλε θέμα νόμιμης συγκρότησης της επιτροπής επειδή δεν υπάρχει πρόεδρος και επομένως δεν συμπληρώνονται τα 13 μέλη της.Ο αναπληρωτής πρόεδρος είναι μέλος της επιτροπής, επομένως μια θέση μένει κενή.

Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ δεν ήταν έτοιμη να αποφανθεί επί του θέματος νομιμότητας τη συγκρότησης της επιτροπής με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να αναβληθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της νομικής υπηρεσίας θα είναι ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου μπορεί να συνεδριάσει νόμιμα. Άλλως θα πρέπει να αναμένει την εκλογή του νέου προέδρου της ΕΠΟ τον Ιούνιο.

Πηγή: soccerplus.gr