AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγχωτική νίκη με Τζαβέλλα για την ΑΕΚ (2-1) τον Αστέρα Τρίπολης

Έστω και με μπόλικο άγχος η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 μπαίνοντας ως 3η στα πλέι οφ.

Την ίδια ώρα οι Αρκάδες μετά την ήττα τους και σε συνδυασμό με τη νίκη του ΟΦΗ επί του Απόλλωνα Σμύρνης θα συνεχίσει στα playouts, αφού τερμάτισαν στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί στο 24′ σε φάση διαρκείας. Ο Παπαδόπουλος έδιωξε με τις γροθιές το φάουλ-φωτοβολίδα του Τσούμπερ, η μπάλα κατέληξε στον Χατζισαφί που τη «γύρισε» στην περιοχή. Ο Τσούμπερ πήρε την κεφαλιά που κατέληξε στον Αραούχο, ο οποίος με σκαστό σουτ έκανε το 1-0 υπέρ της Ένωσης.

Η ισοφάριση για τους Αρκάδες ήρθε στο 57′. Οι κιτρινόμαυροι δυσκολευόντουσαν να κρατήσουν την μπάλα. Ο Μπαράλες εκμεταλλεύτηκε το φάουλ του Σίτο κι έκανε το 1-1.

Και στο 81′ ήρθε το 2-1 για την ΑΕΚ με Τζαβέλλα. Ο στόπερ του Δικεφάλου εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ του Γέβτιτς στο πρώτο δοκάρι και με δύσκολη κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Για να προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση ο πανηγυρισμός του εν συνεχεία.

Ο Τζαβέλλας κατευθύνθηκε στον πάγκο, έκανε νόημα σε όλους να αγκαλιαστούν και να πανηγυρίσουν στέλνοντας μήνυμα οικογένειας στην Ένωση σε μία δύσκολη από αγωνιστικής πλευράς περίοδο για την ομάδα.

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Μισελέν (90+2′ Σβάρνας), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Χατζισαφί (57′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (57′ Γέβτιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (68′ Τάνκοβιτς), Αραούχο (68′ Ανσαριφάρντ).

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Καρμόνα (84′ Γκαρσία), Άλβαρεζ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (46′ Τιλίκα), Ριέρα (69′ Κρέσπι), Σόνι, Μπαράλες.