ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη για την οπαδική βία, παρόντες όλοι οι φορείς, ομάδες και… οπαδοί

Για την Πέμπτη (24/2) το πρωί (10:30) ορίστηκε η κλειστή σύσκεψη – διαβούλευση των θεσμικών και αθλητικών φορέων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας υπό τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Στη σύσκεψη θα παραβρεθούν φορείς της κυβέρνησης, αλλά και οι πρόεδροι των τεσσάρων επαγγελματικών λιγκών ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ (ως σχετική Επιτροπή της Super League 1), της ΕΟΕ, των Ομοσπονδιών. Εκτός όλων αυτών όμως το παρών θα δώσουν και οι Σύνδεσμοι αθλητών ομαδικών αθλημάτων και εκπρόσωποι των 12 νόμιμων Λεσχών Φιλάθλων.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Αύριο Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, από τις 10:30 (στο Ξενοδοχείο DIVANI APOLLON PALACE, Βουλιαγμένη) θα διεξαχθεί υπό τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κλειστή σύσκεψη – διαβούλευση θεσμικών και αθλητικών φορέων, για την αντιμετώπιση της «οπαδικής βίας» και τις πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, που ανακοινώθηκαν προχτές Δευτέρα.

Μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Γιάννης Οικονόμου, εκπρόσωποι των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, των κομμάτων (Θάνος Μωραΐτης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από το ΚΙΝΑΛ, Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25 κλπ), οι πρώην Υπουργοί Γιώργος Ορφανός, Γιάννης Πανούσης, Βασίλης Διγαλάκης, πανεπιστημιακοί Καθηγητές, ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ, ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ.

Από την αθλητική οικογένεια θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι των τεσσάρων επαγγελματικών λιγκών ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ (ως σχετική Επιτροπή της Super League 1), της ΕΟΕ, των Ομοσπονδιών, οι Σύνδεσμοι αθλητών ομαδικών αθλημάτων και εκπρόσωποι των 12 νόμιμων Λεσχών Φιλάθλων, οι οποίες διαθέτουν βεβαίωση λειτουργίας από το Υφυπουργείο Αθλητισμού».