ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκλονίζει ο πατέρας δολοφονηθέντος φιλάθλου: O Αυγενάκης στάθηκε στο πλευρό του Ηρόδοτου και όχι του θύματος

Για τον ρόλο και το ποιόν του Αυγενάκη έχει τοποθετηθεί η φίλαθλη κοινή γνώμη. Ο πατέρας του δολοφονηθέντος, σε γήπεδο, Κώστα Κατσούλη, αναλύει τι έπραξε τότε ο νυν υφυπουργός αθλητισμού που σήμερα λαμβάνει μέρος σε συσκέψεις κατά… της βίας!

Μιλώντας στην «Αυγή», ο Βασίλης Κατσούλης, πατέρας του Κώστα Κατσούλη, που έχασε τη ζωή του το 2014 στις εξέδρες του γηπέδου του Ηρόδοτου από χτυπήματα οπαδών των γηπεδούχων, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Εθνικό, αναφέρθηκε στη στάση που κράτησε ο τότε βουλευτής ΝΔ και νυν υφυπουργός αθλητισμού και όψιμος “κυνηγός” της βίας, Λ. Αυγενάκης:

«Ο Αυγενάκης για πρώτη φορά εμφανίζεται στη σκηνή μέσω του αδελφού του που είναι γιατρός στο ‘Βενιζέλειο’. Με καλεί μέσω του αδελφού του στο τηλέφωνο και μου λέει: ‘Ό,τι θέλεις, ο αδελφός μου είναι γενικό κουμάντο στο “Βενιζέλειο”, θα το ζητήσεις και θα γίνει”. Δείχνει την καθεστωτική νοοτροπία που έχουν, ο αδελφός του τότε ήταν απλώς ειδικευόμενος. Μετά από έναν μήνα, με έξοδα της Περιφέρειας, διοργανώνουν συνέδριο – φιέστα κατά της βίας στο Ηράκλειο, που τελικά κατάφεραν να το μετατρέψουν σε υπεράσπιση του Ηροδότου. Στην ομιλία μου, τους είπα: ‘Μην κάνετε πως δεν ξέρετε τι συμβαίνει, είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Κύριε Αυγενάκη, όπου να ‘ναι θα πάτε για εκλογές, οι δημοσιογράφοι θα σας κάνουν την ερώτηση ‘τι ομάδα είστε;’ Θα πείτε ότι δεν είστε οπαδός του Ολυμπιακού;’».

Το διάστημα που ακολούθησε, ο τότε βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης θα σταθεί ξεκάθαρα και χωρίς ίχνος ντροπής στο πλευρό, όχι του θύματος, αλλά του Ηροδότου. Θα συνοδεύσει τον σύλλογο στην ΕΠΟ και θα κάνει ερωτήσεις στη Βουλή για να μειωθεί η ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα.

«Ήταν πράξη κατά της βίας να συνοδεύσεις τους ανθρώπους του Ηροδότου στην ΕΠΟ, κύριε Αυγενάκη;» διερωτάται ο Βασίλης Κατσούλης και συνεχίζει: «Ακόμη και στην περίπτωση που ο υπουργός έχει αλλάξει μυαλά, οι κακές παρέες με τους παράγοντες που είναι χορηγοί και υποστηρικτές του δεν του κάνουν καλό. Έχετε ακούσει μια κουβέντα γι’ αυτούς τους ‘χορηγούς’ στα ΜΜΕ; Για τις ΠΑΕ; Για τις κουμπαριές; Θα προσπαθήσουν να το περιορίσουν στα… κακά παιδιά».

Επιπρόσθετα, ανέφερε: «Κάποια στιγμή έστειλε μήνυμα μέσω ενός ομοϊδεάτη του και μου ζήτησε να επικοινωνήσει μαζί μου. Δεν το έκανε ποτέ. Αν μπορούσα να ιεραρχήσω τα συναισθήματα μου, νιώθω περισσότερο μίσος για το σύστημα που τρέφει αλλά και καλύπτει τους δολοφόνους».