ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Κανένα φιλικό Άρης – ΠΑΟΚ! – “Πρώτα οι δολοφόνοι στη φυλακή”

Η συνάντηση των εκπροσώπων Άρη-ΠΑΟΚ και Ηρακλή με αφορμή την πρόκληση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε και ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο αποτέλεσε ήταν ουσιαστική και ωφέλιμη. Γιατί πολύ απλά, άλλο τα λόγια κι άλλο οι πράξεις…

Ας ξεκινήσουμε πάντως στην λογική ότι όλοι είχαν καλές προθέσεις. Αυτό γιατί είμαστε και οι ίδιοι καλοπροαίρετοι και έχουμε την (ψευδ)αίσθηση ότι ταρακουνήθηκαν άπαντες από την κυνική δολοφονία του Άλκη.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης – σε μια φανερή προσπάθεια… “αυτό-απενοχοποίησης” του συλλόγου με αφορμή την δολοφονική ενέργεια του 23χρονου, μέλους του συνδέσμου φίλων της ομάδας- δήλωσε μεταξύ άλλων: “Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, όλοι το βλέπουμε σαν δικό μας παιδί. Θα ήθελα να εκφράσουμε την αποστροφή μας για τον δολοφόνο που αυτοχαρακτηρίζεται ως οπαδός του ΠΑΟΚ, την ντροπή μας που έχει αυτοχαρακτηριστεί έτσι, γιατί είναι ένας εγκληματίας και δεν έχει καμία σχέση με τον σύλλογο που πρεσβεύει κάτι τελείως διαφορετικό. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρόκειται για ένα ζώο. Και να ζητήσουμε συγγνώμη από τα ζώα. Όσοι κάνουν τέτοιες πράξεις δεν έχουν καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ”.

Στη συνέχεια υπογράμμισε με αφορμή την κραυγή απόγνωσης του χαροκαμένου πατέρα του Άλκη για ένα φιλικό Άρης-ΠΑΟΚ ότι: «Συζητήσαμε με τον κ. Καρυπίδη να βρούμε την ημερομηνία, δεν υπογράψαμε συμβόλαιο πότε θα γίνει το φιλικό, αλλά εννοείται ότι θα γίνει».

Αυτό έδωσε την αίσθηση σε πολλούς για να γίνει η ανάλογη επικοινωνιακή παρουσίαση, προβάλλοντας ως δεδομένο ένα τέτοιο φιλικό. Κάποιοι μάλιστα βιάστηκαν κι άρχισαν την προσπάθεια… αγιοποίησης και ωραιοποίησης των πάντων.

Η αλήθεια είναι ότι έγινε μια κουβέντα πάνω στην λογική ότι όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, εάν μπορεί και πώς μπορεί να γίνει ένα τέτοιο φιλικό, με την παρουσία μόνο οικογενειών και παιδιών. Κάτι πολύ θεωρητικό και πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Καμία συμφωνία όμως για κανένα φιλικό.

Η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη: δεν μπορεί να γίνει ένα τέτοιο φιλικό, όσο είναι ελεύθεροι οι υπόλοιποι συνεργοί στην δολοφονία του Άλκη. Όσο είναι νωπό το αίμα του 19χρονου που έσβησε χωρίς παραμικρό λόγο. Εφόσον ολοκληρωθεί το έργο των αρχών, αστυνομικών και δικαστικών, ο εντοπισμός, η σύλληψη και η παραδειγματική καταδίκη των ενόχων, τότε ενδεχομένως μπορεί να ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση από την αρχή.

Επίσης και κάτι ακόμη σημαντικό: σε κάθε περίπτωση είναι ένα θέμα που αφορά ΟΛΗ την οικογένεια του Άρη, όχι μόνο την ΠΑΕ ή τον Καρυπίδη και μόνο η κιτρινόμαυρη οικογένεια θα αποφασίσει εάν, πότε και πώς μπορεί να γίνει ένα φιλικό. Μακριά από σκοπιμότητες και μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Όπως είχαμε σημειώσει από την πρώτη στιγμή, μετά τις επαφές που είχε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Άρης με τις δικαστικές αρχές, δείχνει αποφασισμένος να ριχθεί άπλετο φως στην τραγική αυτή υπόθεση και να τιμωρηθούν πραγματικά οι ένοχοι. Παράλληλα, να βρεθεί τρόπος να σταματήσει ο κύκλος του αίματος.

Η θέση του Άρη ξεκάθαρη: αμείλικτη τιμωρία των ενόχων και φυσικά να μπει ένα τέλος στην αλυσίδα της βίας. Με πράξεις και όχι με… εκπτώσεις.

Πηγή: pressaris.gr