AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε πλήρη φάκελο υποψηφιότητας για τον τελικό του Conference League το 2023 στην “Αγιά Σοφιά”

Είναι πλέον και επίσημο. Η ΠΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε στην ΕΠΟ τον πλήρη φάκελο της υποψηφιότητας, ως προς τις προϋποθέσεις του γηπέδου, προκειμένου ο τελικός του Europa Conference League 2023 να γίνει στην “Αγιά Σοφιά”.

Σε αυτόν περιλαμβάνονται τα εξής:

Παρουσίαση όλων των χώρων στο γήπεδο, τους χώρους των εκδηλώσεων, τα στούντιο για την τηλεόραση, τους χώρους των media, κι όλα αυτά με αναλυτικούς χάρτες και για την παρουσίαση του γηπέδου και για τα πάρκινγκ και για την πρόσβαση στο γήπεδο, δρόμους, κλπ

Απαντήσεις σε όλα τα απαραίτητα νομικά ζητήματα με τα έγγραφα νομικής φύσης και τα εμπορικά θέματα.

Επισήμανση της διαφορετικότητας του γηπέδου λόγω της λειτουργίας των δύο μουσείων αλλά και αναφορά στο ξεχωριστό γλυπτό του αετού στην πρόσοψη του κτηρίου. Επισημάνθηκε με αναλυτικούς χάρτες στη Νέα Φιλαδέλφεια οι χώροι στους οποίους μπορούν να στηθούν τα fan zones για τους οπαδούς των δυο φιναλίστ.

Η πλήρωση των προϋποθέσεων και η υφιστάμενη υποδομή με την απαραίτητη καλωδίωση για την πλέον άρτια και σύγχρονη τηλεοπτική κάλυψη του τελικού όπως βεβαίως και όλων των αγώνων στο νέο γήπεδο. Όλα αυτά σε αναλυτικούς χάρτες όπως τα ζήτησε η UEFA από την ΕΠΟ στην πρώτη επί της ουσίας αναλυτική χαρτογράφηση του νέου γηπέδου και των απαραίτητων εγκαταστάσεων που το συνοδεύουν και το μετατρέπουν σε ένα πλήρως λειτουργικό γήπεδο, που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις από τα ερωτηματολόγια της UEFA για τη διοργάνωση ενός ευρωπαϊκού τελικού.

Τα επόμενα βήματα είναι τα εξής:

Η ΕΠΟ μαζί με τα υπόλοιπα που χρειάζονται για την υποψηφιότητα ενός τελικού (ζητήματα εκτός γηπέδου) θα τα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στην UEFA για τον πλήρη φάκελο της υποψηφιότητας.

Η UEFA θα αποφασίσει για τους ευρωπαϊκούς τελικούς 2023 και 2024 μαζί κοντά στο τέλος της εφετινής σεζόν πριν από το συνέδριο της. Αν όλα κυλήσουν ομαλά τότε η ΑΕΚ θα διεκδικήσει τον τελικό του 2023, αλλά μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αν δεν πάρει το “πράσινο φως” αυτός ο τελικός να γίνει την επόμενη σεζόν, δηλαδή το 2024.

Η ΑΕΚ έχει ήδη έρθει σε επαφή με το αρμόδιο τμήμα της UEFA για τα γήπεδα προκειμένου να ξεκινήσει η ξεχωριστή διαδικασία ελέγχου και επιθεώρησης του γηπέδου από την UEFA στο πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης της “Αγιά Σοφιάς” για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να γίνει η πρώτη online παρουσίαση από την ΑΕΚ προς τα στελέχη της UEFA του αναλυτικού concept του γηπέδου, προκειμένου να τσεκαριστούν τα πάντα που προβλέπονται για ένα καινούργιο σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γήπεδο.