ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία Άλκη: Ολοκληρώνονται οι απολογίες – Τα αλληλοκαρφώματα και το μυστήριο με το 12ο άτομο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, καθώς οι συλληφθέντες έχουν αρχίσει τα αλληλοκαρφώματα για το ρόλο του καθενός στη μοιραία επίθεση.

Στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε τα μεσάνυχτα ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του 19χρονη Άλκη και παραδόθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, στις ελληνικές αστυνομικές αρχές, προκειμένου να έρθει αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Την παράδοσή του είχε επιβεβαιώσει, με δηλώσεις του, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος.

«Εδώ και μία ώρα περίπου, ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Στα Δικαστήρια αναμένεται να οδηγηθεί και ο 20χρονος που παραδόθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Ο 20χρονος μεταχθεί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας θα επικυρώσει το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ενώπιον την 7ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Η παράδοσή του έγινε στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, όπου παρελήφθη από Έλληνες αστυνομικούς, συνοδεία του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας είναι προγραμματισμένο να περάσουν, σήμερα, άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση. Μεταξύ αυτών είναι ο 25χρονος που κατονομάστηκε από τον 21 ετών συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον άτυχο 19χρονο.

Χθες (Πέμπτη 10/2) απολογήθηκαν τρεις ακόμη συλληφθέντες, ανάμεσα τους κι ο προαναφερόμενος 21 ετών κατηγορούμενος, και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Μέχρι στιγμής απολογήθηκαν και προφυλακίστηκαν έξι άτομα για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση ενός ακόμη προσώπου (12ου), το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου και, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο.

Ο ρόλος του 20χρονου που παραδόθηκε στην Αλβανία

Ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να είναι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο, και έχει στο πόδι ένα τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του «Δικεφάλου του Βορρά», δηλαδή το 1926. Είναι γνωστός στις αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς η δράση του σε ανάλογες επιθέσεις είναι πλούσια. Ο 20χρονος είχε ταυτοποιηθεί το 2019, όταν και τότε μαζί με τον 23χρονο ήταν στην ομάδα κρούσης που επιτέθηκε σε δύο άτομα στη Χαριλάου.

«Λυπάμαι και έχω μετανιώσει»

Ο 20χρονος εμφανίστηκε για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κορυτσάς στην Αλβανία όπου και συνελήφθη.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή «Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα. Και ήταν να φύγει ο πατέρας μου με τη γιαγιά μου και πήγα μαζί τους. Φοβήθηκα… Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση και ούτε ήθελα. Φοβήθηκα απλώς… Μόνος μου πήρα την απόφαση να φύγω από την Ελλάδα. Δεν είπα τίποτα πατέρα μου. Τους είπα τι συνέβη όταν ήμουν στην Αλβανία».

Σχετικά με τις μέρες που πέρασε στην Αλβανία μέχρι να πάρει την απόφαση να παραδοθεί είπε: «Αυτό που ζω είναι μια μεγάλη περιπέτεια για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Όλα τα υπόλοιπα θα τα πω στον ανακριτή. Έχω καταλάβει για το ένταλμα σύλληψης από τις ειδήσεις και ξέρω ότι κάποιοι έχουν προφυλακιστεί. Για το ρόλο μου στο περιστατικό θα τον πω στον ανακριτή. Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση».

Μυστήριο με το 12ο άτομο

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τη δολοφονία του 19χρονου, συνεχίζει να υπάρχει ένα μυστήριο με τον 12ο εμπλεκόμενο στη δολοφονία , ο οποιος πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου, ο οποίος και παραμένει ασύλληπτος.

Μέχρι στιγμής, το συγκεκριμένο πρόσωπο θεωρούνταν «φάντασμα», αφού κανείς δεν γνώριζε την ταυτότητά του πέρα του ότι πρόκειται για κάτοικο Ωραιοκάστρου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, φαίνεται πως στενεύει ο κλοιός για τον 12ο εμπλεκόμενο, αφού οι αρχές γνωρίζουν το μικρό του όνομα, ενώ έχουν και μια περιγραφή για την εμφάνισή του. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι το τρίτο όχημα παραμένει άφαντο ακόμα.

Πλέον, για τις αρχές θεωρείται κομβικό σημείο να αποσαφηνίσουν τον ρόλο του ατόμου αυτού. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται πολύ σημαντική η κατάθεση, την Παρασκευή του 25χρονου «Αθηναίου», ο οποίος παραδόθηκε χθες, Τετάρτη, στην αστυνομία.

Ο 21χρονος «δείχνει» τον 25χρονο «Αθηναίο» για το χαριστικό χτύπημα στον Άλκη

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται το παιχνίδι των αλληλοκατηγοριών, ανάμεσα στους συλληφθέντες, για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς σήμερα συνεχίζονται οι απολογίες τους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του 21χρονου, Απόστολος Λύτρας, ο εντολέας του, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια, ισχυρίστηκε ότι δεν σκότωσε εκείνος τον Άλκη.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, ο 21χρονος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση και ότι με το δρεπάνι πρόλαβε να χτυπήσει έναν από τους φίλους τους Άλκη, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να ξεφύγει.

Στη συνέχεια, υπέδειξε ποιος είναι αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη, με μαχαίρι τύπου «κάραμπιτ», όπως ισχυρίστηκε, ενώ φέρεται να είπε στην ανακρίτρια και που βρίσκεται πεταμένο αυτή τη στιγμή το εν λόγω φονικό όπλο.

Ο 21χρονος ισχυρίζεται ότι βρισκόταν στο τρίτο αυτοκίνητο στο πίσω κάθισμα, ενώ συνοδηγός στο ίδιο όχημα ήταν αυτός που κατονομάζει ως τον δολοφόνο του 19χρονου φοιτητή.

Τέλος, ανέφερε ότι τα όπλα της επίθεσης τα βρήκε στο αυτοκίνητο, του οποίου οδηγός είναι ο 12ος άνδρας που καταζητείται, όπου παραμένει ακόμα άγνωστος.

Πηγή: newsbeast.gr