AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

ΑΕΚάρα τρέλανε ξανά την Ευρώπη

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ που επικράτησε με 34-30 της Νιμ για την 8η αγωνιστική του Group D του EHF European League. Η ΑΕΚ μετά από αυτή τη νίκη μένει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Κορυφαίος ο Πάτρικ Λέμος που πέτυχε 8 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο Πλάθα που είχε 7/7 εύστοχα σουτ. Βροντερό «παρών» και από τον κόσμο της ΑΕΚ που επέστρεψε στις κερκίδες και έδωσε παλμό και ρυθμό στους παίκτες του «Δικέφαλου».

Δυνατά ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, καθώς η ΑΕΚ προηγήθηκε νωρίς με 5-1 με τον Πλάθα να σκοράρει τα 3 από τα 5 τέρματα. Ο «Δικέφαλος» κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (11-5, 13-7) μέχρι το 21ο λεπτό όπου η φιλοξενούμενη ομάδα ξεκίνησε την αντεπίθεση και ισοφάρισε σε 14-14, 3 λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα μέχρι το τέλος και βρέθηκε να χάνει με ένα τέρμα (15-16) στην ανάπαυλα.

Αποφασισμένη να επιστρέψει μπήκε η «Ένωση» κάνοντας ένα σερί 3-0 με τον Τζηρά να πετυχαίνει τα δύο από τα τρία γκολ και να κάνει το 18-16. Φαίνεται πως η ΑΕΚ έμαθε από τα λάθη της και αυτή τη φορά δεν έδωσε την ευκαιρία στην Νιμ να απειλήσει, καθώς δεν μπόρεσε να μειώσει περισσότερο από τα 3 τέρματα. Η «Ένωση» κράτησε μέχρι τέλος την υπέρ της διαφορά, με τον Λέμος να πετυχαίνει 8 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, και να κατακτά τη νίκη τελικώς με 34-30.

AEK – Νιμ 34-30

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Αραμπατζής 2, Μπριάτκα, Στεφάνοβιτς 1, Τζηράς 2, Σέβελεφ, Νικολαΐδης, Λέμος 8, Άντζελιτς, Μυλωνάς 6, Μπουκοβίνας 1, Πλάθα 7, Μόγια 4, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε 2, Καλόμοιρος.

Νιμ (Βαν Μπαλμοσιέρε): Πογέτ 1, Ρέμπισον 4, Ντουπάι, Βίνσεντ 6, Γκιμπέρνον 4, Ζουιζού 1, Σαλού 1, Γιασουχίρα 1, Τζόμπλον, Πουγλιέσε, Μινέλ 5, Πολ, Χίσαμ 7, Ντεσμπόνετ.
Διαιτητές: Πάντζιτζ – Μοσορίνσκι.