ΟΠΑΔΟΙ

Πειρατές του Ονείρου: Ποτέ ξανά…

Ανείπωτη η θλίψη μας για τον τραγικό χαμό του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Εκφράζουμε ειλικρινά την κάθετη αντίθεσή μας σε άνανδρες απάνθρωπες πρακτικές που στρέφονται με οποιοδήποτε τρόπο ενάντια στην ανθρώπινη ζωή. Ξεφτιλισμένες και κτηνώδεις πρακτικές που προκαλούν απέχθεια και παραπέμπουν σε φασιστικές μισανθρωπικές αντιλήψεις από αυτούς που τις ασκούν.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι πόλεμος ούτε πεδίο άσκησης φονιάδων. Είναι πάθος, χαρά, κοινωνικότητα, ακόμη και… “πάλη αντιθέσεων” αλλά πάντα μέσα σε υγιή πλαίσια.

Η σαπίλα μιας κοινωνίας που είναι βουτηγμένη στην αδικία και την εμπορευματοποίηση σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής γεννά τέτοιες εκτρωματικές συμπεριφορές, οπλίζει την παράνοια και την άδικη τυφλή βία που καμία σχέση δεν μπορεί να έχει με την αγάπη για το άθλημα και την ομάδα.

Η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα της κρατικής εξουσίας, των εκάστοτε κυβερνήσεων και των περιβόητων μηχανισμών, δεν πείθει κανέναν, γιατί πολύ απλά όλοι γνωρίζουμε ποια ισχυρά συμφέροντα υπηρετούν όλοι οι παραπάνω, όπου απέναντι σε αυτά ακριβώς τα συμφέροντα δειλιάζει και κοψομεσιάζεται η κατά τ’ άλλα ευνομούμενη Πολιτεία μας.

Συνεπώς, οι ίδιοι οι οπαδοί θα πρέπει να κινητοποιηθούμε σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.

Πρώτα από όλα το Οπαδικό Κίνημα οφείλει να καλλιεργεί ιδέες, ιδανικά, αλληλεγγύη, ανθρωπιά, θαρραλέα αγωνιστική στάση ζωής και κατ’ αυτό τον τρόπο να διαμορφώνει τη συλλογική συνείδησή του. Παράλληλα, να απαξιώνει, να καταγγέλλει και να τελειώνει άμεσα εκείνους που με πρόσχημα την οπαδικότητα χρησιμοποιούν ελεεινές και εγκληματικές μεθόδους κατά άλλων οπαδών. Αυτό θα είναι η πιο καλή απάντηση απέναντι στα αποκρουστικά φαινόμενα.

Απο κει και πέρα, έχουμε ΚΑΘΗΚΟΝ σαν οργανωμένοι οπαδοί να κινηθούμε ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ – ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ και στο βαθμό που μπορούμε να συνεργαστούμε για να μπεί ένα ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ σε κάθε νοσηρή αντίληψη και τακτική.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

Για την υπογραφή:
Συσπείρωση Οπαδών Α.Ε.Κ
“ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”