AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Το επεισόδιο Χήνα – Λαρεντζάκη και η θέση της ΚΑΕ ΑΕΚ για τις χειρονομίες του αθλητή του Ολυμπιακού

Αναβρασμός και ένταση υπήρξε από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τους ανθρώπους των κιτρινόμαυρων αλλά και τους οπαδούς.

Ο διεθνής άσος αφιέρωνε στην κερκίδα και στον πάγκο της ΑΕΚ τα καλάθια του εξ αρχής, δημιουργήθηκε επεισόδιο, δέχθηκε τεχνική ποινή και στο τέλος παραλίγο να έρθουν στα χέρια.

Ο Λαρεντζάκης πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα και άνοιξε διάλογο με την κερκίδα. Στο τρίτο δεκάλεπτο σκόραρε και φάνηκε πως απευθύνθηκε στον Γιώργο Χήνα (καθόταν δίπλα στον πάγκο της ΑΕΚ) με πολύ έντονο τρόπο.

Εκεί δέχθηκε τεχνική ποινή αλλά στο φινάλε κι ενώ όλα φάνηκε να έχουν ηρεμήσει, έγινε ο κακός χαμός. Ο GM της ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας τον πλησίασε, ο Λαρεντζάκης απάντησε φεύγοντας από το παρκέ και άνθρωποι που ήταν μέσα στο παρκέ λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια μαζί του, με την ένταση να είναι πολύ μεγάλη στη διάρκεια των δηλώσεων των προπονητών και να περνάει η… βοή από τα μικρόφωνα.

Μετά το τέλος του αγώνα και τις καταγγελίες του Ολυμπιακού, η ΚΑΕ ΑΕΚ γνωστοποίησε την θέση της όσον αφορά τα γεγονότα που έγιναν στο παιχνίδι όπου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπήρξαν δημοσιεύματα για καταγγελία του Ολυμπιακού περί επίθεσης οπαδών της ΑΕΚ στη φυσούνα, στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα. Με τη σειρά μας καταγγέλλουμε ότι κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα με πρακτικές παρελθόντων ετών, που παραπέμπουν σε γεγονότα που λαμβάνουν χώρα “στο δικό τους γήπεδο”. Ψέματα και αδιανόητα όσα γράφτηκαν και καταγγέλθηκαν. Υπήρξε ένταση; Ναι… Και υπήρξε ένταση πολύ πριν από τον αγώνα και σε όλο τον αγώνα, με αποκλειστική ευθύνη αθλητή του αντιπάλου μας, ο οποίος με χειρονομίες και ύβρεις προκαλούσε τους οπαδούς μας και όχι μόνο, με την συμπεριφορά του. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε με ονόματα και με στοιχεία».