ΣΚΕΨΕΙΣ

Όρθια στην Τούμπα, να καθιερωθεί ο Γέβτιτς

Άδικο αποτέλεσμα για την ΑΕΚ αυτό το 0-0, αφού ο ΠΑΟΚ δεν έκανε φάση στο δεύτερο ημίχρονο, εκτός από μία καραμπόλα με το ένα δοκάρι και κάτι ψευτοευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ για εκατοστά δεν πέρασε με διπλό στη Θεσσαλονίκη, αλλά πήρε ένα προβάδισμα για τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, αφού με νίκη με οποιοδήποτε σκορ περνάει στην άλλη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αγωνιστικά η ομάδα έπαιξε ένα 4-2-3-1 καθαρό χωρίς αλχημείες με τους παίκτες στις φυσικές τους θέσεις και τακτικά υποστήριξε τη διάταξη ορθά.

Η άμυνα είχε σε πολλή καλή μέρα τους Μήτογλου και Τζαβέλλα που για πρώτη φορά φέτος έπαιξαν μαζί σε ντέρμπι κι έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν στη συνέχεια.

Ο Μήτογλου είχε τον Άκμπομ man to man και τον έσβησε, αφού σαν σωματότυπο μοιάζουν και ο Έλληνας στόπερ τον άφησε εκτός αγώνα. Πολύ καλός αμυντικά. Ο Ρότα έπαιξε πολύ σωστά τη δεξιά πτέρυγα. Δεν έφυγαν στην πλάτη του οι ακραίοι και μαζί με Μοχαμάντι πήραν άριστα στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Σιμόες και Σιμάνσκι έτρεξαν πάλεψαν, μέχρι εκεί.

Γκαρσία και Τσούμπερ με αποκορύφωση τον Ελβετό, έκαναν ρήγματα και εάν δεν ήταν το VAR για εκατοστά ο Ελβετός θα ‘χε κάνει ένα σπουδαίο ματς, αφού όπως και με τον Παναθηναϊκό για μισή τρίχα δεν μέτρησαν τα πολύ ωραία σε εκτέλεση γκολ του.

Δυστυχώς και ο Πασχαλάκης έπιασε το τετ α τετ του Τσούμπερ.

Πρόσωπο του ματς ο Γέβτιτς. Ντελικάτος παίκτης, σερβιτόρος, έδωσε 2-3 κάθετες πάσες πάρε βάλε σε Τσούμπερ και Καρίμ. Το παιδί έδειξε ότι εάν ανέβει σε φυσική κατάσταση και πάρει ματς μπορεί να είναι και βασικός στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αφού εκεί είμαστε πολλοί φτωχοί στην παραγωγή αγώνα και στο κάθετο προωθητικό ματς.

Ο Γέβτιτς σε ένα ρόλο 10αριού με κόφτες Σιμάνσκι και 8άρι Μάνταλο με μικρομεσαίες ομάδες θα ξεκλειδώσει κλειστές άμυνες διότι έχει χάρισμα στην πάσα.

Άκουσε πολλά ο Γιαννίκης, δικαίως, γιατί έκανε γκάφες στα προηγούμενα ματς, αλλά με τον ΠΑΟΚ έπαιξε λογικά το 4-2-3-1. Έκανε αλλαγές προς το τέλος του αγώνα πιο πολύ να καθυστερήσει τον αγώνα. Δεν είχε λόγο να ρισκάρει και γενικά έκανε ένα καλό κοουτσάρισμα με ορθολογικό στήσιμο.

Προσωπικά ο Μήτογλου και ο Ρότα δεν πρέπει να βγαίνουν από την άμυνα. Στατιστικά και με Παναθηναϊκό και με Άρη και χθες σε τρία ντέρμπι αυτοί οι τρεις απέδειξαν ότι είναι καλύτεροι από κάθε άλλο πρόσωπο στην άμυνα. Πιστεύω ότι πρέπει να καθιερωθούν και οι τρεις.

Θα ήθελα να σταθώ δυστυχώς στις δηλώσεις του Λουτσέσκου που πολλοί στην ΑΕΚ τον ήθελαν προπονητή.

Τραγικό να ακούμε υποδείξεις, τακτικές από προπονητή που πήρε πρωτάθλημα, έχοντας κατασκηνώσει λεωφορεία και τρένα σε όλα τα παιχνίδια του.

Τραγικό που ασχοληθήκαμε το καλοκαίρι με τέτοιους χαρακτήρες.