ΣΚΕΨΕΙΣ

Ομάδα κωλοχανείο

Προηγείσαι 1-0 ρευστό σκορ, αλλά έχεις πλεονέκτημα και σε μια φάση με άμυνα στη σέντρα αφήνεις τον Καρέλη έναν Έλληνα στράικερ επικίνδυνο μόνο του. Και με σεμνή τελετή τελείωσες, αφού έπαιξες με τη φωτιά χωρίς λόγο.

Αυτό είναι ο ορισμός της γελοίας ομάδας και όχι μόνο των ποδόσφαιριστών αλλά και του τιμ που στη φάση επάνω φωνάζεις στον Τζαβέλα να κάνει το βάθος πίσω από τη σέντρα εάν είναι αφηρημένος. Αλλά…. Μάταια…

Και συνάμα τρως και δεύτερο όταν ένας χαφ του Παναιτωλικού κάνει γύρω γύρω όλοι στα χαφ της ΑΕΚ που μάρκαραν με τα μάτια… ΚΑΙ τέζα ο Καμπούρης.

Το να χάσεις από τον Παναιτωλικό μια στο τόσο, είναι μια έκπληξη που ομορφαίνει το ποδόσφαιρο. Το να χάνεις όμως από ομάδες μικρομεσαίες για τρίτη σερί χρονιά και να γίνεσαι περίγελο είναι ο ορισμός του γελοίου αγωνιστικά club.

Γηπεδάρα και προπονητικά έχουμε σούπερ σκηνικά για μεγάλα όνειρα, αλλά από ουσία και ομάδα είμαστε μια τρούμπα.

Παίκτες loosers και προπονητές που αλλάζουν σαν τα πουκάμισα διασύρουν το όνομα της ΑΕΚ και την ψυχολογία των οπαδών της.

Άλλη μια χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα πάει για εφιάλτη, αφού τώρα αρχίζουν τα δύσκολα με σερί ντέρμπι σε πρωτάθλημα και κύπελλο και με έναν Ατρόμητο την άλλη εβδομάδα να περιμένει την ΑΕΚ με ανοιχτές αγκάλες σε μια έδρα που η Ενωση έχει κακή παράδοση.

Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ήταν κακό αν και προηγήθηκαμε με ένα ωραίο γκολ του Καρίμ στο 45′.  Με ένα 4-2-3-1 χωρίς δημιουργία και ρήγματα από τα άκρα η ομάδα δεν έκανε παραγωγή φάσεων. Δεν κατάλαβαμε την συμμετοχή Σβάρνα ως δεξί μπακ αχρηστεύοντας την ανάπτυξη από τα άκρα. Δεν καταλάβαμε την οδηγία στον αειθαλή Άμραμπατ να παίζει παντού σε όλες τις θέσεις εξατμίζοντας από δυνάμεις χωρίς ουσία και αποτελεσματικότητα.

Δεν κατάλαβαμε την εμμονή σε Λε Ταλέκ – Σιμόες με παραγωγή και κάθετο παιχνίδι μόνο στη φαντασία. Δεν καταλάβαμε την απουσία Τσούμπερ και την χρησιμοποίησή του σαν αλλαγή στο 65′.

Δυστυχώς το προπονητικό τιμ δεν διόρθωσε την άμυνα και την ανασταλτική λειτουργία στα χαφ που στατιστικά είχε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στα γκολ της ΑΕΚ. Ασχολείται με την επίθεση που το ταλέντο και οι εμπνεύσεις των παικτών κρίνουν συνήθως ένα ματς. Η δουλειά ανασταλτικά που έχρηζε πρώτης γραμμής καθήκοντος από το προπονητικό τιμ δεν έγινε και η ομάδα καταρρέει.

Δυστυχώς και οι αποφάσεις του VAR που δεν λειτουργεί όλως τυχαίως στα της ΑΕΚ μας έχουν χαντακώσει.

Άλλη μια χρονιά η ομάδα με αυτοκτονίες και κακές επιλογές οδηγείται σε αποσύνθεση.

Το γήπεδο έγινε, σε 5 – 6 μήνες θα γεμίσει, αλλά για να έχει αξία πρέπει να εμπνέουν οι πρωταγωνιστές του. Εύχομαι να γίνει!