ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λύνεται το μυστήριο με το απόκοσμο βουητό στη Θεσσαλονίκη!

Την άκρη του νήματος – όπως όλα δείχνουν- έχουν βρει οι αρμόδιοι για την πηγή του ήχου που αναστατώνει τις τελευταίες εβδομάδες τους κατοίκους των Μετεώρων του δήμου Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πηγές του GRTimes το παράξενο βουητό που κρατάει ξάγρυπνους τους κατοίκους δεν οφείλεται σε βλάβη, αλλά σε συντονισμό ήχου.

Όπως κάλυψε αναλυτικά με ρεπορτάζ το GRTimes, τα ξημερώματα της Τρίτης Κλιμάκιο της ΕΥΑΘ και η διοίκηση της εταιρείας πραγματοποίησαν άλλη μία αυτοψία (σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων), με την συμμετοχή τοπικών παραγόντων, όπου και διαπιστώθηκε ότι μόλις οι τεχνικοί μετέβησαν στη δεξαμενή της Πολίχνης (2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο) σταμάτησε ο θόρυβος.

Όπως εξηγούν στο GRTimes πηγές της ΕΥΑΘ «το κλιμάκιο πραγματοποίησε δοκιμές στη δεξαμενή της Πολίχνης και ο θόρυβος σταμάτησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.Δεν οφείλεται λοιπόν σε τεχνικό πρόβλημα εντός της δεξαμενής. Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς και μειώθηκε η πίεση του νερού στην περιοχή».

Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να επιβεβαιωθεί το επικρατέστερο σενάριο, ενώ αυτοψία από κλιμάκιο και διοίκηση της ΕΥΑΘ θα πραγματοποιηθεί και απόψε το βράδυ. «Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα», σημειώνουν πηγές της ΕΥΑΘ.

Πηγή: GR TIMES