Ανδριόπουλος: Γήπεδο κόσμημα, χωρίς δανεισμό και υποχρεώσεις

Κρίσιμο χαρακτήρισε το επόμενο 8άμηνο για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ ο Δημήτρης Ανδριόπουλος. Ο πρότζεκτ μάνατζερ της “Αγιά Σοφιάς” τόνισε πως δεν υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο στο δρόμο για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου και στόχος είναι να παίζει η Ένωση από το πρώτο ματς της περιόδου 2022/23 στο ΝΑΟ της, ενώ ξεκαθάρισε πως μιλάμε για ένα γήπεδο κόσμημα, χωρίς δανεισμό και υποχρεώσεις.

«Είχα στο νου μου ότι δεν πρόκειται να γίνει γρηγορότερα από πέντε χρόνια, αλλά ούτε εγώ είχα φανταστεί ότι θα παραδοθεί τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και θα έκανε 10 χρόνια η ολοκλήρωσή του! Τη σεζόν 2022-23 η ομάδα θα κάνει τα παιχνίδια της εδώ. Η προσπάθεια γίνεται ώστε να γίνει και το πρώτο ματς της σεζόν εδώ. Είμαστε στο κρίσιμο 8άμηνο», τόνισε σε συνέντευξή του στο Open.

«Πρώτη φορά με βεβαιότητα σας λέω ότι δεν υπάρχει τώρα κανένα εμπόδιο και εκκρεμότητα. Μένει να γίνει ο μηχανισμός του γηπέδου, ο χλοοτάπητας που θα μπει τελευταίος και τα περιβάλλοντα έργα. Θα γίνουν τεστ event, αλλά και 1-2 φιλικά παιχνίδια. Δεν πέρασε ποτέ από το νου μας, όσο κι αν κουραστήκαμε, ότι δε θα ολοκληρωθεί», πρόσθεσε.

«Θα είναι ένα γήπεδο κόσμημα, χωρίς δανεισμό και υποχρεώσεις. Το τελικό γήπεδο θα είναι μοναδικό στην ακουστική του. Φανταστείτε 31.000 άτομα… Το γήπεδο θα πιστοποιηθεί με 4 αστέρια απ’ την UEFA και FIFA θα είναι ικανό για τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ολοκληρώνεται το έργο της υπογειοποίησης. Το θεωρώ ίσως τη μεγαλύτερη επιτυχία του συνολικού έργου. Εκτός ότι δημιούργησε μία πλατεία 10 στρέμματα, θα υπάρχουν συνθήκες ευρωπαϊκές. Οι πιο μοντέρνες συνθήκες εργασίας για όλους», κατέληξε.