ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Από τα φεστιβάλ της ΚΝΕ και τους «Απαράδεκτους» μέχρι την ΑΕΚ και το «ντου» από τη Σάσα Σταμάτη

Χριστόφορος Ζαραλίκος είναι από τους λίγους εναπομείναντες κωμικούς που βασίζει τις παραστάσεις και τις εκπομπές του στη σάτιρα. Αν και ηθοποιός από το 1992, είναι η πρώτη φορά που κάποιοι διακόπτουν την παράστασή του, επειδή υπήρξε ενόχληση.

Το συμβάν δεν πέρασε απαρατήρητο από τους θεατές που το ανήρτησαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κάνοντάς το πρώτο θέμα στην επικαιρότητα της Παρασκευής. Η Σάσα Σταμάτη διέκοψε την παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου, «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά», όταν ο κωμικός έγινε καυστικός κατά του επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος κατά καιρούς έχει σατιρίσει τον γνωστό εφοπλιστή.

Άλλωστε, ο Ζαραλίκος σατιρίζει τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, από τότε δηλαδή που αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Βεάκη το 1992. Πλέον το κάνει μέσα από την εβδομαδιαία εκπομπή του στο κανάλι του στο Youtube, Zaraleaks TV, μετρώντας δεκάδες χιλιάδες προβολές κάθε Τρίτη. Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση έγινε στη σειρά «Απαράδεκτοι» του Mega στο επεισόδιο «Φρηκ άουτ», όπου υποδύθηκε τον καταληψία. Έκτοτε, η παρουσία του στη μικρή οθόνη δεν είναι ευκαταφρόνητη. Εκτός από τα guest και σε άλλες δημοφιλείς σειρές της εποχής, όπως «Τρεις Χάριτες», «Γραβάτες», «Θα τα πεις με το δικηγόρο μου», «Ο Πέτρος και τα κορίτσια του» και άλλες, από το 1996 εργάστηκε και ως κειμενογράφος σε εκπομπές. Πρώτα, στην εκπομπή «Μπράβο» με τη Ρούλα Κορομηλά και μετά στο τηλεοπτικό show «Πες τα Μίλτο» στον ΑΝΤ1. Το 2004 πρωταγωνιστεί σε δικιά του σειρά στο Alter με τίτλο «Χορεύοντας με τους Ζαρα-λύκους», ενώ το 2006 παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι «Πώς τον λεν τον ποταμό» με την Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η πιο πρόσφατη δουλειά του στη μικρή οθόνη που ξεχνάνε λίγοι είναι η εκπομπή «Wipe Out» με συμπαρουσιαστή Δημήτρη Μενούνο που έφυγε από τη ζωή το 2016 σε ηλικία 47 ετών.

Η αγάπη του για το stand up comedy και τη σάτιρα ξεκίνησαν επίσης πολύ νωρίς. Το 1995 ήταν ιδρυτικό μέλος της ομάδας κωμικών «Νύχτες Κωμωδίας» της αείμνηστης Λουκίας Ρικάκη για τέσσερα χρόνια. Οι παραστάσεις σημείωναν ιδιαίτερη επιτυχία με την άφιξη του Millenium, ιδιαίτερα στο Club 22. Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος έγινε γνωστός για την ετοιμολογία του και τα καυστικά σχόλια προς κάθε λογής κυβέρνηση και πρόσωπο της επικαιρότητας. Το 2005 ιδρύει το Athens Comedy Club. Δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του τόσο για το ΚΚΕ όσο και για την ΑΕΚ.

Το 2011 δύσκολα θα το ξεχάσει, καθώς άνοιξε τη συναυλία του Bon Jovi στο ΟΑΚΑ, γιατί όπως λέει «για έναν καλό stand up comedian δεν υπάρχουν επαγγελματικά όρια. «Ένας ή μια επαγγελματίας ηθοποιός που θα σταθεί στην σκηνή ,χωρίς σκηνικό, και θα κάνει ένα καλό δεκάλεπτο stand up comedy θα απογειωθεί σε οτιδήποτε άλλο και αν κάνει. Ένας ερασιτέχνης θα καταλάβει ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να κάνει στην ζωή του», έχει πει χαρακτηριστικά.

Η σάτιρα του Ζαραλίκου είναι ευρύτερα αποδεκτή από την πλειοψηφία του κόσμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι την εποχή που ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου ανήκε στη δημοσιογραφική ομάδα του Star, δεν παρέβλεπε να τον καλεί σε κάθε εκλογική αναμέτρηση της χώρας. Τα βίντεο σχολιασμού του Ζαραλίκου έχουν σημειώσει δεκάδες χιλιάδες προβολές στο ελληνικό Youtube.

Πηγή: reader.gr