ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Η UEFA στηρίζει τον Κλάτενμπεργκ

Την απόλυτη στήριξη της επιτροπής διαιτησίας της UEFA απολαμβάνει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος φαίνεται πως δεν το κουνάει από τη θέση του!

Όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο Gazzetta ο Χέρμπερτ Χούμπελ, πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA στην Ελλάδα, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, η οποία, μάλιστα, θέλει να παρατείνει το συμβόλαιό του για επιπλέον 1-2 χρόνια!

Ο κ. Χούμπελ, θυμίζουμε, είναι εκείνος επί των ημερών του οποίου εγκαθιδρύθηκε το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ήρθε στη χώρα μας ο Βίτορ Μέλο Περέιρα και εν συνεχεία ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Σήμερα ο Αυστριακός δικηγόρος είναι επικεφαλής της ”Governance and Compliance Committee” (Επικεφαλής της Επιτροπής Xρηστής Διοίκησης και Συμμόρφωσης) στην UEFA.

Στη συνέντευξή του, λοιπόν, τονίζει μεταξύ άλλων πως «ο Κλάτενμπεργκ έχει την πλήρη υποστήριξη της επιτροπής διαιτησίας της UEFA και από όσο γνωρίζω, η UEFA θέλει να παρατείνει το συμβόλαιό για επιπλέον 1-2 χρόνια. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η διαιτησία δεν είναι ακόμη έτοιμη να επιστρέψει πλήρως στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ και η UEFA δεν θέλει με κανένα τρόπο να καταστρέψει ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διασφάλιση της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας».

Τα όσα λέει ο Χέρμπερτ Χούμπελ έρχονται σε μια στιγμή, θυμίζουμε, όπου η ΕΠΟ ζητά με έγγραφο από τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός να πληρώσουν τον… λογαριασμό για τον Άγγλο! Αντί να προστατεύσει, δηλαδή, τον αρχιδιαιτητή, ζητά από τις ΠΑΕ να του πληρώσουν κιόλας τον μισθό!

Από εκεί και πέρα, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα λέει ο κ. Χούμπελ και για την ανάγκη να υπάρξει ταχύτητα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει (και υπογράψει) η Ομοσπονδία και οι οποίες προβλέπονται με σαφήνεια στην Ολιστική Μελέτη, καθώς η ανησυχία και ο εκνευρισμός σε FIFA και UΕFA είναι έντονα.

Τονίζει ο Χέρμπερτ Χούμπελ: «Είμαι πολύ απογοητευμένος, διότι βλέπουμε πολύ μικρή πρόοδο και μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή, ειδικά μετά την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη. Για παράδειγμα, το καταστατικό έχει εγκριθεί τον Αύγουστο και δεν είναι ακόμη ενεργό. Τα πράγματα πρέπει να προχωρήσουν. Όλο αυτό δημιουργεί απογοήτευση στην Ελλάδα και ανησυχίες στο εξωτερικό. Οι εξελίξεις πρέπει να επιταχυνθούν και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να δείξουν τη θέλησή τους να εξελιχθούν και να αλλάξουν τα πράγματα».