AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ πέρασε από τη Νίκαια (0-1) με υπογραφή Μάνταλου

Το γκολ του Πέτρου Μάνταλου έκρινε τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ιωνικού στη Νίκαια για την 14η αγωνιστική της Super League 1. Η Ένωση είχε κι άλλες καλές στιγμές να “κλειδώσει” τους τρεις βαθμούς, αλλά δεν τις μετουσίωσε. Παρόλα αυτά πήρε αυτό που ήθελε απέναντι σε μια μαχητική ομάδα και συνεχίζει να βρίσκεται στο κυνήγι της 1ης θέσης.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 21′. Η ΑΕΚ κατάφερε να βρει δίχτυα όταν χρειάστηκε η υπέροχη κάθετη του Άμραμπατ που άνοιξε την αντίπαλη άμυνα, βλέποντας το ανέβασμα του Μισλέν, ο οποίος με πολύ ωραίο σπάσιμο βρήκε τον Μάνταλο στο ύψος του πέναλτι. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έπιασε μονοκόμματο δυνατό σουτ με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Σε μια υπέροχη ομαδική ενέργεια από τους φιλοξενούμενους.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Τσούμπερ απείλησε, ενώ στο 38′ σε τετ α τετ ο Χουτεσιώτη του είπε… όχι, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την κεφαλιά του Τζαβέλλα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Ιωνικός μπήκε με σαφώς περισσότερες επιθετικές διαθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα της Νίκαιας απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ (46′ Λένις, 48′ Άοσμαν, 54′ Κιάκος), με την ΑΕΚ να απαντά ενδιάμεσα με το αντίστοιχο του Αραούχο στο 51′.

Βλέποντας πως η Ένωση αρχίζει και κουράζεται, ο Αργύρης Γιαννίκης πέρασε στο τερέν τους Γκαρσία και Σάκχοφ αντί των Μάνταλου και Λε Ταλέκ. Έτσι οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να παίρνουν μπρος αλλά είχαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Χουτεσιώτη, ο οποίος ανταπεξήλθε τόσο στο τετ-α-τετ και την κεφαλιά του Αραούχο στο 71′ και στο 77′, αντίστοιχα, όσο και το σουτ του Τσούμπερ στο 72′. Ο Αραούχο είχε ακόμα μια σημαντική στιγμή, με την γυριστή του κεφαλιά στο 83′ να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός, 5-3-2): Χουτεσιώτης, Γκοτσούλιας (66′ Ματσούκας), Βαφέας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Κάνιας (86′ Καμπράλ), Κιάκος (66′ Μάναλης), Ντάλσιο, Άοσμαν, Λένις.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ (70′ Σάκχοφ), Άμραμπατ (83′ Γέβτιτς), Μάνταλος (70′ Γκαρσία), Τσούμπερ (92′ Μήτογλου), Αραούχο (83′ Ανσαριφάρντ).