AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιαννίκης: Ήταν θέμα λαθών και όχι φάσεων

Στα ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έφεραν την ήττα από τον ΟΦΗ στάθηκε ο Αργύρης Γιαννίκης.

Στη συνέντευξη Τύπου ο κόουτς του Δικεφάλου είπε…

Για τις εκτελέσεις των πέναλτι και τις πολλές αλλαγές που υπάρχουν σε πρόσωπα;

«Έχουμε συγκεκριμένους εκτελεστές που σε κάθε ματς ανακοινώνονται»

Αν σκέφτηκε να βάλει ένα έξτρα χαφ στο κέντρο για να μη δέχεται η ΑΕΚ εύκολα φάσεις;

«Ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι. Μας βγήκε το τακτικό πλάνο. Πετύχαμε ένα γκολ, θα μπορούσαμε και δεύτερο και τρίτο. Από δικά μας λάθη κερδίσαμε τη μπάλα, τη χάσαμε και ισοφαριστήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη ροή του αγώνα δεχθήκαμε δεύτερο γκολ. Ήταν θέμα λαθών και όχι φάσεων που δεχθήκαμε σε οργανωμένο παιχνίδι. Μία φορά δεν είχαμε την κάλυψη που πρέπει να έχουμε και άλλη μία όταν χάσαμε τη μπάλα, δεν είχαμε την ατομική καθαρή φάση να σταματήσουμε την αντεπίθεση».

Ποιο ακριβώς ήταν το σχέδιο και τι ακριβώς πίστευε ότι θα πετύχει με την τριπλή αλλαγή και τους Ρότα, Σιμάνσκι μέσα, ενώ στον πάγκο υπήρχαν Γκαρσία και Γέβτιτς;

«Τριπλή αλλαγή ήταν με τον Καρίμ μέσα να αλλάξουμε το σύστημα σε 4-2-4. Ο Καρίμ μπροστά, ο Ρότα πιο φρέσκος από δεξιά και ο Σιμάνσκι στο κέντρο να κερδίζει μονομαχίες, να ανακτά τη μπάλα και να φτιάχνουμε φάσεις».

Για το ποιες θεωρεί ότι είναι οι δικές του ευθύνες απ’ την αποψινή ήττα και τι θα έκανε διαφορετικά;

«Όλοι έχουν μερίδιο σε μία ήττα. Και ο προπονητής. Δε το συζητάμε. Ήταν μία κακή ημέρα».

Αν μετά τη σημερινή ήττα και την κακή μεσοαμυντική λειτουργία θεωρεί πως η ομάδα χρειάζεται άμεσα ενίσχυση σε κάποια θέση;

«Δε μιλάμε τώρα για μεταγραφές. Θα αναλύσουμε τα πάντα τώρα τα Χριστούγεννα. Θα μιλήσουμε με τους αρμόδιους. Θα έχουμε συνάντηση και θα αναλύσουμε την κατάσταση».

Για την άποψη ότι υπήρχε αμυντική βελτίωση στα τελευταία ματς και τι πήγε λάθος απόψε;

«Ο ΟΦΗ από τέσσερις φάσεις μας έβαλε δυο γκολ. Η πρώτη φάση χάσαμε τη μπάλα μόλις την κερδίσαμε. Μας πόνεσε αυτό. Και στο δεύτερο γκολ δεν ανακτήσαμε την αντεπίθεση».