ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Κλάτενμπεργκ: Τα μηνύματα, τ’ “αγαπημένα παιδιά” και ο μαυροπίνακας

Mετά τους ορισμούς των δέκα πρώτων αγωνιστικών της SL1 το SoccerPlus επιχειρεί την αποτίμηση του τρόπου που ο Κλάτενμπεργκ αντιμετωπίζει τους διαιτητές της πρώτης κατηγορίας και το εν γένει σκεπτικού του.

Οι ξένοι διαιτητές

Σε σχέση με πέρυσι η διαφορά είναι ο ορισμός ξένων διαιτητικών ομάδων από τον πρώτο γύρο σε αγώνες μικρότερης σημασίας, όπως οι αγώνες Απόλλων – ΑΕΚ και Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα. Και ο Απόλλων και ο Άρης είναι από τις ομάδες που κατά τη διάρκεια της σεζόν ζήτησαν ξένους διαιτητές και το αίτημα τους έγινε δεκτό. Αυτό δείχνει μια στροφή του Κλάτενμπεργκ προς τη συχνότερη χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών, ενώ πολλοί περίμεναν, άγνωστο γιατί, ότι φέτος θα συμβεί το αντίθετο. Εννοείται ότι ξένοι διαιτητές εξακολουθούν να ορίζονται στους αγώνες μεταξύ των big-4, όχι όμως και στο ΑΕΚ – Άρης όπου επελέγη μόνο ξένος VAR.

Η “στροφή” του Κλάτενμπεργκ προκάλεσε την έκρηξη του διαιτητή Γρατσάνη ο οποίος με αφορμή τον ορισμό του ως τέταρτου στον αγώνα Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα, όπου οι διαιτητές θα είναι από το Ισραήλ, δήλωσε κώλυμα έως το τέλος της περιόδου.

Τα “αγαπημένα παιδιά” και ο “μαυροπίνακας”

Οι διαιτητές με τους περισσότερους ορισμούς είναι οι Καραντώνης και Μανούχος που έχουν από έξι και ακολουθούν Ευαγγέλου, Κουτσιαύτης και Γκορτσίλας με πέντε. Ειδικά ο Μανούχος ορίζεται ανελλιπώς από στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές και θα πάρει θέση στον πίνακα των διεθνών. Πολλές συμμετοχές ως VAR έχει ο Τζήλος. Όχι όμως ως πρώτος και μάλλον θα είναι ο δεύτερος που θα φύγει από τον πίνακα των διεθνών μετά τον Σκουλά, που αποχώρησε κατηγορώντας, όπως και ο Γρατσάνης, τον Κλάτενμπεργκ για τις τακτικές του.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ άφησε εκτός ορισμών για τρεις αγωνιστικές τους διεθνείς Παπαδόπουλο και Σιδηρόπουλο που ήταν πρώτος διαιτητής και VAR αντίστοιχα στον αγώνα ΑΕΚ – Ατρόμητος στην έκτη αγωνιστική και τους επανέφερε ως τέταρτους στην δέκατη.

Εκτός ορισμών παραμένει ο επίσης διεθνής Παπαπέτρου μετά τον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα. Φέτος έχει οριστεί ως πρώτος διαιτητής μόνο σε δύο αγώνες της SL1.

Ένα “μικρό ψυγείο” υπάρχει και για το Διαμαντόπουλο μετά το ΑΕΚ – Άρης. Ορίστηκε ως τέταρτος στο Λαμία – ΠΑΟ.

Ο Κλάτενμπεργκ δεν είναι ευχαριστημένος από τους διεθνείς και στέλνει τα δικά του μηνύματα. Αλλά και κάποιοι διαιτητές μέσω των δηλώσεών τους και της στάσης που κρατούν, απαντούν…Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το αίτημα για ξένους διαιτητές μπαίνει πρώτα και κύρια από τις ίδιες τις ΠΑΕ…

Πηγή: soccerplus.gr