ΣΚΕΨΕΙΣ

Καρυδάτη εναντίον όλων

Σε ένα κομβικό ματς στα Γιάννενα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος η ΑΕΚ πέρασε από παιχνίδι που το ‘χαν έτοιμο για γκέλα όλο το σύστημα.

Παιχνίδι γκραν γκιονιόλ με διαιτητική παρωδία στη φάση του πέναλτι στο πρώτο λεπτό όπου σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα σήμερα δεν ήταν τυχαίο το τζαρτζάρισμα και η επαφή του Μήτογλου με τον επιθετικό του ΠΑΣ. Ακόμα και στο τέλος το πέναλτι στον Αραούχο έγινε γαργάρα για να γίνει κανένα τσαφ στο τέλος για ισοπαλία. Η ΑΕΚ εδώ και καιρό από το ματς με τον Άρη έχει τεράστιο θέμα με το όργανο της διαιτησίας και θα χουμε και συνέχεια.

Στο παιχνίδι η ομάδα έπαιξε κλασσικά 4-2-3-1 με Αχίλλειο πτερνα το κέντρο της, αφού Σιμανσκι και Σιμόες δεν παράγουν, δεν κάνουν παιχνίδι κατοχής και δεν βγάζουν παιχνίδι δημιουργίας. Εκεί η ομάδα έχει θέμα και δεν είναι τυχαίο ότι η είσοδος του Σάκχοφ στη μεσαία γραμμή έβγαλε φάσεις στην αντίπαλη περιοχή με αποκορύφωση το γκολ.

Άμραμπαντ, Μάνταλος, Σάκχοφ διακρίθηκαν. Ο πρώτος για την γκολάρα και τις μονομαχίας που κέρδισε, ο δεύτερος για τα τρεξίματα και ο τρίτος για το λυτρωτικό γκολ του μετά από καιρό απραξίας.

Πολύ καλό κοουτσάρισμα ο συμπαθής Γιαννίκης. Έδωσε ισορροπία στο κέντρο με την είσοδο του Σάκχοφ αντί Μάνταλου αλλά και με την αλλαγή Γκαρσία ώθησε επιθετικά τον μηχανισμό της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Παράλληλα δείχνει ευελπιξία στα συστήματα, αφού στο τέλος παίξαμε ένα κλασσικό 4-4-2 από το 4-2-3-1, έχοντας γεμίσει την αντίπαλη περιοχή με ποδοσφαιριστές που μυρίζουν το γκολ όπως οι Καρίμ, Αραούχο και άκρα τους Γκαρσία, Άμραμπαντ.

Είχε πλάνο ο Γιαννίκης, και ότι έβαλε τον Σάκχοφ μετά από πολύ καιρό δείχνει ότι στην προπόνηση είχε πλήρη εικόνα ποιοι παίκτες αξίζουν να παίζουν αρκεί να δουλεύουν σκληρά.

Η είδηση του αγώνα η συνεχόμενη κακή διαιτησία κατά της ΑΕΚ μετά τα παιχνίδια με Άρη, Ολυμπιακό και η διάθεση που τείνει να γίνει κάθε εβδομάδα δεδομένη ότι η ομάδα πρέπει να νικήσει και τα διαιτητικά λάθη.

Αμυντικά υπάρχει θέμα με τα στόπερ, αφού στη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση του αντιπάλου βγαίνουν συνέχεια στη πλάτη των αμυνόμενων επιθετικοί χωρίς κάλυψη και άμεση επίθεση. Μεσοαμυντικά όπως είχαμε πει στην αρχή θέλουμε μεταγραφές τον Ιανουαρίο.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν κομβικό για τη συνέχεια και το ματς με Παναθηναϊκό έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το club, αφού με το σημερινό αποτέλεσμα αναμένεται πολύς κόσμος στο ΟΑΚΑ που θα ωθήσει για μια δεύτερη μεγάλη νίκη.