ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΣΑΠ: Πέθανε εργαζόμενος από τη σύγκρουση μεταξύ συρμών – Πώς σημειώθηκε το ατύχημα

Πέθανε τελικά ο ένας από τους 3 εργαζόμενους που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στον Άγιο Νικόλαο όταν βαγόνι καθαρισμού των γραμμών προχωρούσε εκτός ελέγχου και συγκρούστηκε με συρμό του ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σημειώθηκε βλάβη σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Επίσης, έχουν τραυματιστεί 2 ακόμη εργάτες, που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Τους τραυματίες παρέλαβε το ΕΚΑΒ, και σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα έγινε στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο όταν ένα μηχάνημα έργου καθαρισμού των γραμμών, στο οποίο επέβαιναν επτά εργάτες, πιθανότατα αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του και αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό ο οποίος είχε τοποθετηθεί επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει.

Πώς έγινε το ατύχημα

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN ο Σπύρος Ρεβύθης, πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, ανέφερε πως «η λοκομοτίβα – το βαγόνι που εκτελούσε τις εργασίες καθαρισμού- δεν είχε φρένα. Όταν είδαν ότι δεν έχει φρένα, κατέβαινε με ανεξέλεγκτη ταχύτητα από την Κηφισιά και προκειμένου να σταματήσει γιατί είναι όλο κατηφόρα το δίκτυο, βάλανε το συρμό για να το σταματήσει. Θα είχαμε πιο σημαντικές ζημιές». Αυτή την ώρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο στο κομμάτι Πειραιάς – Ομόνοια.

Πηγή: ethnos.gr