AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιαννίκης: Χάθηκε μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος

Πικρία για την ήττα από τον Ολυμπιακό από τον Αργύρη Γιαννίκη που εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου τη στεναχώρια για τη χαρά που δεν μπόρεσε να δώσει στον κόσμο της ΑΕΚ, ενώ υπογράμμισε πως “χάθηκε μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος”.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Το ντέρμπι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για εμάς, δεχτήκαμε ένα γκολ από κόρνερ. Μετά από αυτό είχαμε φανταστική αντίδραση, κάναμε το 1-1 και κόντρα στη ροή δεχτήκαμε από ένα τακτικό λάθος από ομαδική τακτική το 1-2. Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι κόντρα στη ροή δεχτήκαμε το 1-3 από ένα ατομικό λάθος. Για ένα δεκάλεπτο δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε να ήμασταν. Μετά το 2-3 πάλι είχαμε φάσεις για γκολ.

Σίγουρα μας πικραίνει το αποτέλεσμα. Στενοχωριέμαι πάρα πολύ για τον κόσμο που ήρθε και δεν μπορέσαμε να του δώσουμε χαρά. Πιστεύω ότι χάθηκε μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος».

Για τη φάση του πέναλτι: «Δεν έχω δει ακόμα τη φάση, δεν έχω άποψη».

Για το ότι ξεκίνησε ο Γκαρσία αντί του Άμραμπατ: «Βάσει της εικόνας που έχω από την προπόνηση έπρεπε να παίξουν και οι δύο σήμερα. Ήταν μια απόφαση υπέρ του Λιβάι και όχι εναντίον του Νορντίν, που είχε μια καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο».

Για την επιλογή να ξεκινήσει αριστερά ο Γκαρσία και δεξιά ο Τσούμπερ για πρώτη φορά: «Το τακτικό πλάνο για σήμερα ήταν τα φτερά μας να έχουν συχνές αλλαγές στην πλευρά που παίζουν για να έχουν και κάθετες κινήσεις με το σωστό πόδι και προς τα μέσα. Ήταν αυτό το πλάνο σήμερα».