AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διπλό στα Κατεχόμενα της Λεωφόρου από την ΑΕΚ Β (0-2) τον Παναθηναϊκό Β

Το “2 στα 2” έκανε η ΑΕΚ Β , καθώς επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 2-0 στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής της Super League 2 2021-22, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση πέτυχαν ο Μιχάλης Κοσίδης στο 70′ και ο Χρήστος Γιούσης στο 90+6′, με τον Μιχάλη Μπακάκη να έχει και στα δύο τον ρόλο του δημιουργού.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Γιούσης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά έπειτα από κόντρα αυτή πέρασε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Κορνέζος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 18′ ο Ραντόνια δοκίμασε το πόδι του από τα όρια της περιοχής με τον Ξενόπουλο να πέφτει και να μπλοκάρει. Στο 22′ το σουτ του Γιαννούτσου πέρασε δίπλα από το τέρμα του Ξενόπουλου. Στο 36′ ο Κοσίδης έκανε σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και δόθηκε η ευκαιρία στον Ξενόπουλο να μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπακάκης μπήκε με την μπάλα στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα προς τον Σαμπανάτζοβιτς, αυτός δέχθηκε τράβηγμα από τον Θεοχάρη και έπεσε, όμως ο Γρατσάνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος ήρθε στο 39′ όταν το τρομερό μακρινό σουτ του Γέβτριτς απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού.

Με την ίδια όρεξη ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ Β’ Στο 50′ το σουτ του Γέβτιτς σταμάτησε στα σώματα αμυντικών, ενώ τρία λεπτά μετά ο Κοσίδης πήρε την κεφαλιά σε μια βαθιά μπαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Ραντόνια, αυτός προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Ξενόπουλο που ήταν εκτός εστίας, όμως η μπάλα πέρασε άουτ! Στο 66′ σε αντεπίθεση, ο Σαμπανάτζοβιτς έβγαλε με το κεφάλι μπαλιά για τον Γέβτιτς, ο Ελβετός έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ! Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε το γκολ. Ο Μπακάκης έκλεψε τη μπάλα, έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε ωραία το γύρισμα και ο Κοσίδης με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1. Στο 72′ ο Μουστακόπουλος έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή, βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε, αλλά ο Ξενόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ του Ιατρούδη έφυγε άουτ, ενώ στο 96′ ο Μπακάκης έκανε σέντρα και ο Γιούσης με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β (Γιάννης Βονόρτας): Ξενόπουλος, Βαγιανίδης (83′ Ρόμπι), Σένκεφελντ (36′ λ.τ. Αντωνίου), Ενγκμπακοτό (83′ Τουρκοχωρίτης), Σιδεράς, Θεοχάρης, Σέχου, Καρβούνης, Μαρτίνης, Τσιριγώτης (83′ Ματσαδές), Ηλιάδης (71′ Κούτσιας).

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χατζηεμμανουήλ, Μπακάκης, Κορνέζος, Γιαννούτσος, Μπούσης (76′ Αρβανίτης), Μπάμπης (68′ Μουστακόπουλος), Σαμπανάτζοβιτς, Ραντόνια (87′ Σταμούλης), Γέβτιτς (76′ Τζ. Γκαρσία), Γιούσης, Κοσίδης (87′ Ιατρούδης).