AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μεταξάς: Το καλοκαίρι του 2022 οι φίλοι της ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά (video)

Το υπό κατασκευήν γήπεδο της ΑΕΚ, έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά με το Sputnik να εισέρχεται στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» με ξεναγό τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της κατασκευαστικής εταιρίας «Ερμώνασσα» που «τρέχει» το γήπεδο, τον Αλέξανδρο Μεταξά.

«Δέος. Μόνο αυτή η λέξη μου ήρθε στο μυαλό. Ήταν εντυπωσιακά πολύ τα σχέδια» είπε ο CEO της εταιρίας μόλις είδε τα σχέδια.

«Είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα»

Το «Νίκος Γκούμας» για 73 χρόνια φιλοξενούσε την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και το νέο γήπεδο θα είχε μερικά ίδια χαρακτηριστικά με το παλιό.

«Σε σχέση με το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ, έχει και αυτό σκεπαστή, έχει δύο διαζώματα. Από την άλλη πλευρά, έχει τελείως διαφορετική αρχιτεκτονική. Θυμίζει βυζαντινά κτίσματα και την εκκλησία της “Αγιάς Σοφιάς” στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα θα έλεγα» επισημαίνει ο κύριος Μεταξάς.

«Μοναδική ακουστική, εντυπωσιακή οπτική»

Το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού OPAP ARENA έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, με στόχο να αποτελέσει πολύ σύντομα πραγματικότητα και να στεγάσει τα ξεσπιτωμένα εδώ και πολλά χρόνια όνειρα των εκατομμυρίων Ενωσιτών.

«Οι φίλοι της ΑΕΚ θα μπορούν μέσα στο τέλος του καλοκαιριού του 2022 να μπουν στο γήπεδο. Αυτό που θα ενθουσιάσει σίγουρα τους φίλους της ΑΕΚ θα είναι η ακουστική που είναι μοναδική και η θέαση. Από όποια πλευρά του γηπέδου και να κάτσεις η οπτική είναι εντυπωσιακή. Αυτό που θα τρομάξει τους αντιπάλους είναι πάλι η ακουστική, θα νομίζουν πως είναι σε μια ποδοσφαιρική αρένα» υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Μεταξάς στο Sputnik.

Οι πυλώνες και η παγκοσμίως μοναδική κατασκευή

Η «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» θα έχει περισσότερες από 32.000 θέσεις, όλες σε κίτρινο και μαύρο χρώμα, ενώ η κατασκευή της θεωρείται μοναδική.

«Είναι παγκοσμίως μοναδική η κατασκευή χαρακτηρίζεται επειδή είναι στενό το οικόπεδο που χτίζεται στο γήπεδο και οι πυλώνες. Οι πυλώνες είναι κάτι που δεν έχει κατασκευαστεί ξανά. Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη κατασκευή και δεν θα έπρεπε να χάνουν χιλιοστό. Είχαν μεγάλο συντελεστή δυσκολίας και είναι παραπάνω από 40 μέτρα» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρίας «Ερμώνασσα».

Πώς συνδέονται ΑΕΚ, γήπεδο και Πόντος

Το όνομά της εταιρίας δεν είναι τυχαίο και συνδέονται η ΑΕΚ, η εταιρία και ο ισχυρός άνδρας της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανίδης

«Ο κύριος Μελισσανίδης είναι ένας πάρα πολύ απαιτητικός άνθρωπος. Ό,τι βλέπετε είναι ιδέες και δημιουργία του. Έρχεται συνέχεια στο γήπεδο και κοιτάζει την παραμικρή λεπτομέρεια. Η Ερμώνασσα ήταν αρχαία ελληνική πόλη πολύ κοντά στα Πλάτανα της Τραπεζούντας. Η εταιρεία πλέον έχει μεγάλη κατασκευαστική εμπειρία σε αθλητικούς χώρους και στάδια. Είμαστε υπερήφανοι που το όνομά της συνδέεται με την κατασκευή της Αγιάς Σοφιάς, του πιο σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου που έχει βγάλει η Ελλάδα. Ο κύριος Μελισσανίδης είναι Πόντιος και το γήπεδο έχει στενή σχέση – σύνδεση με τον μικρασιατικό και προσφυγικό ελληνισμό» κατέληξε.

Στα άδυτα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Το Sputnik βρέθηκε τόσο στο εσωτερικό του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, όσο και στις κερκίδες, στο πανοραμικό εστιατόριο, στα αποδυτήρια, στο πάρκινγκ, στο χώρο που θα γίνουν τα μουσεία, αλλά και την ταράτσα.

Το εστιατόριο

Η «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena», όπως είναι ήδη γνωστό, θα έχει εστιατόριο / Bar. Το πανοραμικό εστιατόριο, από το οποίο θα φαίνεται όλος ο αγωνιστικός χώρος, θα είναι από τις περιζήτητες θέσεις για παρακολούθηση αγώνα και μπορείτε να δείτε την παρακάτω φωτογραφία πως θα απολαμβάνει το ματς κάποιος από την καρέκλα του εστιατορίου – μπαρ.

Κερκίδες

Περισσότερες από 32.000 θέσεις θα προσφέρουν στον θεατή άνετη παρακολούθηση του αγώνα. Με οπτική και ακουστική, όπως είπε και ο κύριος Μεταξάς που θα κάνουν την εμπειρία απολαυστική.

Το παρεκκλήσι και τα μουσεία

Στο εσωτερικό του γηπέδου θα υπάρχει και ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας. Ο Λουκάς Μπάρλος , ο μεγαλύτερος των προέδρων της ΑΕΚ θα έχει αφιερωμένο στη μνήμη του το παρεκκλήσι, στα Προπύλαια του νέου γηπέδου.
Επίσης, θα υπάρχουν δύο μουσεία. Το Μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ αλλά και το Μουσείο Ιστορίας Προσφυγικού Ελληνισμού που θα είναι ανοιχτά 365 μέρες το χρόνο.

Η Θύρα 21 και οι μνήμες της ελληνικής Μικράς Ασίας

Η είσοδος στο γήπεδο θα έχει μνήμες της ελληνικής Μικράς Ασίας. Κάθε θύρα θα φέρει και ένα τοπωνύμιο των αλησμόνητων πατρίδων (Σμύρνη, Πέργαμος, Αλικαρνασσός, Αϊβαλί). Μόνο μία θα φέρει αριθμό και θα είναι η Θύρα 21, προς τιμήν των οπαδών της ΑΕΚ.

Τα αποδυτήρια

Τέσσερα θα είναι τα αποδυτήρια στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ και θα περιέχουν ανέσεις και υψηλή αισθητική σε γηπεδούχους και φιλοξενούμενους.

Πηγή: sputnik.gr