AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Με αντίπαλο την «κληρονόμο» της Μπενετόν

Mπορεί «Μπενετόν Τρεβίζο» να μην είναι ακριβώς, η αυριανή αντίπαλος της ΑΕΚ, αφού μετά την αποχώρηση των ισχυρών χρηματοδοτών της αποχώρησε από το επαγγελματικό μπάσκετ, αλλά η μετεξέλιξή της είναι.

Και επιστρέφει…

Η «Βασίλισσα» αντιμετωπίζει, λοιπόν, την ιταλική ομάδα, με τη νεότερη ονομασία «Universo Treviso Basket», αύριο,Τρίτη (19/10, 19:30), στα Άνω Λιόσια, με τη νίκη ν’ αποτελεί μονόδρομο στην κούρσα της πρόκρισης στην επόμενη φάση του BCL.

H «κληρονόμος» της ιστορικής «Μπενετόν» ιδρύθηκε από έναν πρώην παίκτη της, τον Ρικάρντο Πίτις, έναν πρώην παίκτη της ΑΕΚ, τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα, και άλλους συναθλητές τους, το 2012, και ξεκίνησε από την 7η κατηγορία της Ιταλίας!

Η προϊστορία με τη «Μπενετόν», ωστόσο, πλούσια. Το ρεκόρ για τις δύο ομάδες είναι 6-4 νίκες υπέρ των Ιταλών, με όλα τα ματς να διεξάγονται στο πλαίσιο της τότε ενιαίας Ευρωλίγκας. Όμως, η σούπερ πρόκριση της ΑΕΚ του Γιάννη Ιωαννίδη, στον ημιτελικό της Βαρκελώνης, την 21η Απριλίου 1998, με 69-66, με το τρίποντο του Μπάνε Πρέλεβιτς να «κλειδώνει» την επιτυχία, «στοιχειώνει» τους Ιταλούς, που τότε ήταν το φαβορί της αναμέτρησης.