AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Μάζης: Ιστορική στιγμή για το πόλο της ΑΕΚ

Ως μια ιστορική στιγμή για το πόλο της ΑΕΚ χαρακτήρισε την προσπάθεια της ομάδας να διεκδικήσει ένα από τα δύο εισιτήρια από τον 4ο Προκριματικό Όμιλο του Euro Cup, ο Δημήτρης Μάζης.

Ο κόουτς της Ένωσης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM είπε: «Είναι μια ιστορική στιγμή για το πόλο της ΑΕΚ. Είμαστε από την Τρίτη στη Σερβία για να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Θα αντιμετωπίσουμε την BVSC Ζούγκλο (Ουγγαρία), την Σαμπαντέλ (Ισπανία) και η VK Βοϊβοντίνα (Σερβία) από την Παρασκευή ως την Κυριακή και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

«Το πρωτάθλημα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα θέσουμε έναν στόχο να πλασαριστούμε όσο ψηλότερα μπορούμε στη βαθμολογία. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές στις ομάδες και θέλουμε να δούμε τη δυναμικότητα του ανταγωνισμού για να πούμε ποιος είναι ο στόχος. Θεωρώ πως ο ανταγωνισμός θα είναι αυξημένος και θα υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός έχασε μεν κάποιους πολύ καλούς νεαρούς Έλληνες παίκτες, αλλά ενισχύθηκε με κάποιους ξένους μεγάλης αξίας και εμπειρίας. Είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο και πάλι», τόνισε.

Τέλος, για το μπορεί να αξιοποιήσει η Ελλάδα το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο των Ανδρών στο Τόκιο; «Για να κεφαλαιοποιήσουμε την επιτυχία του ασημένιου μεταλλίου χρειάζονται πολλά βήματα. Είναι θετικό ότι η πολιτεία μετά από πολλά χρόνια χρηματοδοτεί τα σωματεία, που είναι αυτά που παράγουν παίκτες. Υπάρχει πολύ ταλέντο και στις επόμενες γενιές, κάτι που φαίνεται από τις μικρές εθνικές ομάδες. Το ταλέντο όμως δεν φτάνει, χρειάζεται δουλειά και οι προϋποθέσεις για να μείνουν στο άθλημα και να έχουν προοπτική».