ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Πρώτο Community Shield για τη Λέστερ μετά από μισό αιώνα!

Σκοράροντας για πρώτη φορά σε αναμέτρηση των δύο ομάδων, έχοντας υπάρξει και παίκτης της Σίτι, ο Κελέτσι Ιεανάτσο χάρισε στη Λέστερ το δεύτερο (μετά το 1971) Community Shield της ιστορίας της με το τελικό 1-0! Δεν πανηγύρισε ο Νιγηριανός από σεβασμό προς την πρώην ομάδα του, ντεμπούτο με τους «πολίτες» έκανε ο Γκρίλις των 100 εκατομμυρίων λιρών στο «Γουέμπλεϊ».

Η Σίτι με την ακριβότερη μεταγραφή του αγγλικού ποδοσφαίρου, τον Τζακ Γκρίλις, στον πάγκο, παρατάχθηκε απέναντι στη Λέστερ με τον Πάλμερ στα χαφ και τους Εντόζι και Τόρες στην επίθεση. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς είχε τους Μπαρνς, Πέρεθ και Βάρντι μπροστά, ενώ και ο Μάντισον ήταν παρών στην ενδεκάδα.

Το ματς είχε ρυθμό, όχι όμως και τόσο πολλές μεγάλες ευκαιρίες, με την Λέστερ να έχει την κορυφαία του πρώτου ημιχρόνου ελάχιστα δευτερόλεπτα προτού οι ποδοσφαιριστές οδηγηθούν στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Οι «πολίτες» που δεν είχαν μπει… τόσο ζεστά στο ματς, είχαν μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ στο 6ο λεπτό με τον Σμάιχελ ν’ απομακρύνει. Ο Αλγερινός ήταν από τους πιο κινητικούς της Σίτι, αλλά οι Τόρες και Εντόζι δεν μπορούσαν να τον στηρίξουν. Ο δεύτερος εξ αυτών, στο 28′ είχε μια πολύ καλή στιγμή έχοντας βρεθεί σε καλή θέση στην περιοχή, όμως, έδειξε την απειρία του και απέτυχε να νικήσει τον Δανό πορτιέρε των «αλεπούδων».

Οι Κυπελλούχοι Αγγλίας θα μπορούσαν να τα βάζουν με την τύχη τους όταν στο 25′ ο Βάρντι εξ επαφής δεν κατάφερε να κάνει σωστό σουτ και έστειλε τη μπάλα πάνω στον Στέφεν, ενώ, ο γκολκίπερ των Πρωταθλητών στο 45′ έκανε σωτήρια επέμβαση σε προσπάθεια του Άγγλου. Ο Βάρντι έγινε αποδέκτης ενός γυρίσματος από αριστερά, όμως, το πλασέ που έκανε βρήκε πρώτα στον τερματοφύλακα κι έπειτα στο δεξί δοκάρι.

Η Σίτι άρχισε να κρατάει περισσότερο τη μπάλα στο δεύτερο μέρος, άρχισε να γίνεται περισσότερο πρωταγωνίστρια στο ματς και ο Μαχρέζ στο 59′ αν δεν είχε διανύσει τόσο γήπεδο, δεν είχε κουραστεί και δεν είχε και την πίεση του Αμάρτεϊ, ίσως να έκανε καλύτερο σουτ από τα όρια της περιοχής. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Πεπ πέρασε τον Ρόδρι στα χαφ αντί του Γκουντογκάν και τον Γκρίλις αντί του Εντόζι. Ο Άγγλος εξτρέμ, η ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Για τη Λέστερ πέρασε στο παιχνίδι και ο Σουμαρέ, όπως επίσης και ο Ντούσμπερι – Χολ μαζί με τον Ολμπράιτον στο τελευταίο 20λεπτο. Τελικά όλα θα κρίνονταν στο φινάλε από μια γκάφα του Άκε. Ο Ιεανάτσο έκλεψε από τον στόπερ των «πολιτών», βγήκε μεν φάση, ο Στέφεν απέκρουσε το τετ-α-τετ του Ντάκα στην εξέλιξη, όμως, ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα ορθά για το χτύπημα του Άκε.

Λέστερ: Σμάιχελ, Ρικάρντο, Αμάρτεϊ, Σογιούντσου, Μπέρτραντ (78′ Τόμας), Τίλεμανς (72′ Σουμαρέ), Εντιντί, Πέρεθ (71′ Ολμπράιτον), Μάντισον (71′ Ντούσμπερι – Χολ), Μπαρνς (79′ Ιεανάτσο), Βάρντι (71′ Ντάκα).

Μάντσεστερ Σίτι: Στέφεν, Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίας, Άκε, Μεντί, Πάλμερ (74′ Μπερνάρντο Σίλβα), Φερναντίνιο, Γκουντογκάν (65′ Ρόδρι), Μαχρέζ, Τόρες (74′ Νάιτ), Εντόζι (65′ Γκρίλις).

Πηγή: england365.gr