AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέφτουν οι υπογραφές με Ζούμπερ, συμφώνησαν ΑΕΚ – Άιντραχτ – Ελβετός χαφ

Τέλος καλό όλα καλά. ΑΕΚ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Στίβεν Ζούμπεν ήρθαν σε προφορική συμφωνία και την Κυριακή υπογράφουν τα συμβόλαια μετακίνησης του Ελβετού χαφ στην Αθήνα.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός είδε την αποφασιστικότητα των Παναγιώτη Κονέ, Γιάννη Παπαδημητρίου, αλλά και τη… βοήθεια εξ Αθηνών και είπε το “ναι” να έρθει στη χώρα μας για να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ.

Τα συμβόλαια που θα υπογράψει ο Ζούμπερ είναι διαφορετικά από αυτά που είχαν συμφωνηθεί και αποσταλεί για υπογραφές την Πέμπτη το βράδυ. Αλλαξαν και ξαναγράφτηκαν απ’ την αρχη το πρωί του Σαββάτου, για να καλυφθούν όλες οι επιπλέον επιθυμίες του παίκτη στο οικονομικό και όχι μόνο. Έτσι ξεπεράστηκαν οι δεύτερες σκέψεις του Ζούμπερ αλλά και το γερό μπάσιμο της Βενέτσια τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με τους Ιταλούς.

Η συμφωνία έκλεισε όταν ανέβηκε το ποσό. Συγκεκριμένα, οι Κονέ και Παπαδημητρίου επικοινώνησαν με τον Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος είπε “πείτε του 4.000.000 ευρώ” τα οποία θα είναι για 4 χρόνια και με μεγαλύτερα μπόνους, ενώ η οψιόν της μεταγραφής είναι στα 2.000.000 ευρώ όπως είχε συμφωνηθεί εξ αρχής.

Να υπογραμμίσουμε πως η οψιόν δεν είναι υποχρεωτική και ειναι αποκλειστικά στο χέρι της ΑΕΚ να την ενεργοποιήσει στο τέλος της επόμενης σεζόν. Η μεταγραφή θα είχε ήδη ολοκληρωθεί αν οι άνθρωποι που δεσμεύουν την Άιντραχτ με την υπογραφή τους δεν ήταν στο Μπίλεφελντ από το πρωί του Σαββάτου για τον αγώνα της Άιντραχτ, όμως απο την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στη Γερμανία οι άνθρωποι της ΑΕΚ η γερμανική ομάδα διαβεβαίωνε πως η συμφωνία της Πέμπτης ισχύει.

Κάπου εδώ να πούμε πως αν η διοίκηση της ΑΕΚ ενεργοποιήσει την οψιόν, τότε η Άιντραχτ θα πάρει τα 2.000.000 ευρώ και θα ισχύει αυτόματα το συμβόλαιο του Ζούμπερ μέχρι το 2025, το όποιο θα έχει ήδη υπογραφεί μαζί με τον ένα χρόνο του δανεισμού.

Τόσο η ΑΕΚ όσο και 30χρονος μεσοεπιθετικός ήθελαν να τελειώσει η μεταγραφή γιατί τη Δευτέρα ο Ζούμπερ πρέπει να ενσωματωθεί στην Εθνική Ελβετίας.