ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το 2023 θα παραδοθεί η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στα Σεπόλια

Η ηλεκτροκίνηση και η βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου, αποτελούν μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, για τον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η υπογειοποίηση του Σιδηροδρομικού Διαδρόμου στα Σεπόλια, ένα σύνθετο έργο που αφορά την κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου συνολικού μήκους 2,36 χλμ., εκ των οποίων τα περίπου 1,5 χλμ., είναι πλήρως υπογειοποιημένα.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται 2 νέες πεζοδιαβάσεις στην οδό Ξανθίππης και στην οδό Ξένου, και 2 κτήρια για την εξυπηρέτηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Η κατασκευή ξεκινά από την έξοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών προς Θεσσαλονίκη και καταλήγει στις Τρεις Γέφυρες, στην περιοχή Σεπολίων του Δήμου Αθηναίων.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 66,58 εκατ. ευρώ και αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή υπογειοποίησης και παράλληλα θα αυξήσει κατακόρυφα τη χωρητικότητα και τη δυναμική του δικτύου. Η ολοκλήρωσή του θα πραγματοποιηθεί το 2023.

Πηγή: huffingtonpost.gr