AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ρόλος του Ανσαριφάρντ στη… μεταγραφή του Χατζισαφί στην ΑΕΚ

Από τον Μιλάντ Μοχαμαντί (Γάνδη) στον Εχσάν Χατζισαφί (Σεπαχάν)! Αυτό όπως φαίνεται είναι το σύντομο, μέσα στον Ιούλιο, δρομολόγιο της ΑΕΚ στην αναζήτηση του βασικού αριστερού της μπακ για την νέα σεζόν. Ιρανοί διεθνείς και οι δυο. Κλασικός στην θέση ο πρώτος, μπαλαντέρ ο δεύτερος αφού μπορεί τα περισσότερα ματς (πάνω απο 200) καριέρας να τα έκανε ως αριστερός μπακ αλλά την τελευταία 3ετία αγωνίζεται αριστερός χαφ και εξτρεμ, αμυντικός και κεντρικός μέσος!

Στην Περσία θεωρούν “τελειωμένη” την μεταγραφή του Χατζισαφί στην ΑΕΚ αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η Τράκτορ καθυστέρησε και του χάλασε την μετακίνηση στον Άρη, μπορεί να πήγε στην Σεπαχάν τελικά αλλά έβαλε όρο στο συμβόλαιό του (για να μην την ξαναπάθει) πως ανά πάσα στιγμή και με συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να φύγει για ευρωπαϊκή ομάδα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι ετήσιες αποδοχές του στην Ένωση θα είναι κάτω από τα 400 χιλιάρικα.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σύμφωνα με αυτά που… κουβεντιάζονται εντός και στα πέριξ της ΑΕΚ, η άποψη του Καρίμ Ανσαριφάρντ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην στροφή υπέρ της υποψηφιότητας του Χατζισαφί. Ασφαλώς και δεν ήταν μια αυθαίρετη πρωτοβουλία του διεθνή Ιρανού σεντερ φορ αφού απο την ΑΕΚ ήταν που τον ρώτησαν/συμβουλεύτηκαν. Με τον Καρίμ να φέρεται πως τους είπε ότι ο Χατζισαφί είναι καλύτερος/πιο αξιόπιστος από τον Μοχαμαντί και οτι τον συστήνει ανεπιφύλακτα για να τον πάρουν οι “κιτρινόμαυροι”! Αν δεν το καταλάβατε ο Ανσαριφάρντ, εκούσια ή ακούσια μικρή σημασία έχει, έγινε και … σκάουτ στην ΑΕΚ για χάρη του Χατζισαφί! Σε μια θέση κατά τα άλλα, που το σκάουτινγκ της ΑΕΚ έψαχνε παίκτη εδώ και τέσσερις (4) μήνες, για να καταλήξουν τελικά στον Χατζισαφί, μέσω του συμπατριώτη και κολλητού του, Ανσαριφάρντ.

Ο Χατζισαφί που δεν είναι ένας μονοδιάστατος μπακ αλλά πολυθεσίτης και μπαλάτος, έχει γίνει διάσημος για το… αριστερό του πόδι με το οποίο εκτελεί στημένα, βάζει γκολ (44 μετράει), βγάζει ασίστ (71 συνολικά) και πολύ καλές σέντρες. Και αυτοί που τον θέλουν στην ΑΕΚ υποστηρίζουν πως θα είναι/αποδειχθεί ένας… αριστερός – Ιρανός Γκάλο!

Πηγή: overfm.gr