AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μας κόψατε το γήπεδο, θα μας κόψετε και την τηλεόραση

Μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία της έγραψε η ΑΕΚ. Σε ένα βιβλίο που δυστυχώς έχει πολλές μαύρες σελίδες και λίγες χρυσές στην Μελισσανίδη εποχή. Η Ένωση ηττήθηκε στα πέναλτι με 3-2 από τη Βελέζ Μόσταρ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και αποχαιρέτησε την Ευρώπη από τον Ιούλιο.

Η ΑΕΚ κατάφερε με τα κόπων και βασάσων να σκοράρει στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μάνταλο και να στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί χρειαζόταν μόλις ένα γκολ να προκριθεί σε μια ομάδα που έκανε μόλις μία τελική σε ολόκληρο παιχνίδι. Τελικά το γκολ δεν ήρθε ποτέ κι έτσι το ματς πήγε στα πέναλτι.

Ο Στάνκοβιτς έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω καθώς έβγαλε δύο πέναλτι, αλλά οι Ανσαριφάρντ, Λόπες και Αραούχο έχασαν από ένα πέναλτι με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να αποκλειστεί.

Τζαβέλλας, Στάνκοβιτς και Λε Ταλέκ οι καλύτεροι για την ΑΕΚ. Αλμπάνης κατάθεση ψυχής που συνέχισε τραυματίας την ώρα που ο πάγκος του έλεγε να βγει και μάλιστα ήταν αυτός που έκανε το γέμισμα στο γκολ του Μάνταλου στην κανονική διάρκεια.

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μιτάι (69′ Λόπες), Τζαβέλλας, Βράνιες, Μπακάκης (90′ Σβάρνας), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (62′ Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία (80′ Αλμπάνης, 90′ Σάκχοφ), Αραούχο.

Βελέζ (Φέτζα Ντούντιτς): Μπογκντάνοβιτς, Φερέιρα, Ζελίκοβιτς, Ίσιτς (95′ Μπραντάο), Οβτσινα, Χασάνοβιτς, Ράντοβατς (86′ Ζβόνιτς), Πρσες (63′ Βεχάμποβιτς), Τσόσιτς (95′ Όσμιτς), Άντζουσιτς (73′ Τσβιγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (73′ Γκεοργκίεβιτς).