AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θέλει να κάνει τη ρελάνς με τον Λε Ταλέκ

Η ΑΕΚ καλείται μετά το “ναυάγιο” με τον Εντσάμ να κάνει τη ρελάνς και να γλυκάνει τον κόσμο της στρεφόμενη για την απόκτηση του Νταμιάν Λε Ταλέκ. Ο 31χρονος Γάλλος μέσος έμεινε ελεύθερος τη Δευτέρα από την Μονπελιέ και έχει κάνει κλικ στους κιτρινόμαυρους.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς γνωρίζει τον Λε Ταλέκ καθώς αποτελούσε βασική μονάδα στα πλάνα του στον Ερυθρό Αστέρα. Ήδη έχουν υπάρξει επαφές με την πλευρά του παίκτη και αναμένονται εξελίξεις καθώς οι ιθύνοντες την ΑΕΚ επιθυμούν να ολοκληρώσουν μια προσθήκη για τον άξονα την εβδομάδα που διανύουμε.

Ο Λε Ταλέκ είχε ακόμη ένα χρόνο στο συμβόλαιό του με τη Μονπελιέ, στην οποία είχε υπογράψει πριν τρία χρόνια από τον Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο προχώρησε στη λύση του συμβολαίου του για προσωπικούς λόγους, όπως υπογράμμισε σε ανακοίνωση του ο γαλλικός σύλλογος.

Ο 31χρονος Γάλλος αγωνίζεται στη θέση “6”, ενώ μπορεί να παίξει και ως στόπερ. Έχει ύψος 1,87μ. και τη σεζόν που μας πέρασε πραγματοποίησε 27 συμμετοχές με τη Μονπελιέ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Πρώτη ομάδα στην καριέρα του Λε Ταλέκ ήταν η Ρεν. Στη συνέχεια πήγε στην Ντόρτμουντ τη διετία 2009-2011, ενώ έπειτα επέστρεψε στη Γαλλία για τη Ναντ. Ακολούθησε η μετακίνησή του στην ουκρανική Χόβερλα και στη ρωσική Μορντόβια, ωστόσο στη συνέχεια ανέβασε ξανά τις μετοχές του στον Ερυθρό Αστέρα, πριν γυρίσει ξανά στο γαλλικό πρωτάθλημα για να φορέσει τη φανέλα της Μονπελιέ στην οποία αγωνιζόταν μέχρι σήμερα.