ΣΚΕΨΕΙΣ

Η ΑΕΚ οφείλει να δείξει πως είναι σοβαρή

Τις μέρες που διανύουμε δεν τις λες και τις πιο ανέφελες του τελευταίου χρονικού διαστήματος στην Ελλάδα.

Από τη μία οι καιρικές συνθήκες που διαμορφώνουν πια σκηνικό καύσωνα διαρκείας, συν τα διάφορα ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Υπόθεση Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, το βιτριόλι του ιερέα στους Μητροπολίτες, η ανεύρεση του νεκρού σώματος του Σταύρου Δογιάκη, περιστατικά βιασμών και διάφορα παρεμφερή δοκιμάζουν τα όρια της συνείδησης όλων και δύσκολα να μπορείς να μείνεις εντελώς ανεπηρέαστος. Το «πού πάμε» βασανίζει σαν ερώτημα τους περισσότερους… Όλα αυτά προτάσσουν το τι είναι σοβαρό στη ζωή, και φέρνουν το ποδόσφαιρο σε μία άλλη θέση. Όμως, όσοι αγαπάνε την ΑΕΚ, ακόμα και μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό δεν μπορούν παρά να «τσουρουφλίζονται» με τα όσα συμβαίνουν ή μη στο μεταγραφικό παζάρι.

Η καθημερινή ενασχόληση με τις μεταγραφές είναι μία δύσκολη διαδικασία για κάθε υποστηρικτή κάθε ομάδας. Είναι άχαρο κάθε μέρα να πρέπει να εστιάσεις σε τέτοια θέματα, γιατί πολύ απλά αυτές δεν συμβαίνουν κάθε μέρα. Το μεγαλύτερο διάστημα ενός καλοκαιριού δεν έχει μεταγραφές. Έχει, όμως, καθημερινή μεταγραφολογία. Και πια είμαστε όλοι έμπειροι σε αυτά. Το καλύτερο θα ήταν να πατηθεί ένα κουμπάκι και να προχωρήσει ο χρόνος έτσι ώστε να φτάσουμε στο χρονικό σημείο στο οποίο τα ρόστερ έχουν συμπληρωθεί. Όμως, αυτά δεν γίνονται. Έτσι στο σήμερα, πρέπει να μπορούμε να ξέρουμε πώς να διαχειριζόμαστε την καθημερινότητα της ομάδας που αγαπάμε και τις εξελίξεις της.

Η ΑΕΚ οφείλει να δείξει πως είναι σοβαρή. Πως κατάλαβε έγκαιρα πού χρειάζεται αλλαγές και ενίσχυση. Πως κατάλαβε στο σωστό timing ποια είναι τα σωστά άτομα που θα τρέξουν τα διάφορα project. Πως ξέρει να ψάχνει και να διαλέγει ποδοσφαιριστές. Πως ξέρει να βρίσκει τακτικές για να ξεμπλοκάρει υποθέσεις που δείχνουν να έχουν εμπόδια. Πως ξέρει να διαθέτει τα κατάλληλα χρηματικά ποσά, έτσι ώστε να μπορεί να ενισχύεται με έξυπνο τρόπο και όχι να διαθέτει ένα συγκεκριμένο ποσό σε επισφαλείς επιλογές. Πως αντιμετωπίζει ως συνολικός οργανισμός τη μεταγραφική περίοδο ως ένα κίνητρο στο οποίο θα αποδείξουν όσοι περισσότεροι γίνεται τις ικανότητές τους και όχι ως μία αγγαρεία ή ως έναν καθιερωμένο ετήσιο αυτόματο πιλότο.

Στο σήμερα οι δημοσιογράφοι και οι οπαδοί της ομάδας μπορούν και πρέπει να καταγράφουν τις θέσεις, την κριτική τους, ακόμα και τις επιθυμίες τους. Ειδικά όταν βλέπουν λάθη, μπορούν να λειτουργήσουν ως άτυπος συναγερμός που ίσως υποχρεώσουν σε κάποιες αναθεωρήσεις τις αρχικές τάσεις. Όμως, όλα θα κριθούν από τις τελικές επιλογές της ίδιας της ΠΑΕ. Άρα, προς το παρόν, όλοι μας οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε τόσο στις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε καλοκαίρι (ως προς τις μεταγραφικές κινήσεις), αλλά και στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας της ίδιας της επίσημης ΑΕΚ. Την ίδια ώρα που πρέπει να αναπτύξουμε αντισώματα στις φρικωδίες της εγχώριας επικαιρότητας, αλλά και άμυνες στον καύσωνα…