ΣΚΕΨΕΙΣ

Αυτή τη στιγμή ο μέσος ΑΕΚτζής αισθάνεται προδομένος στην τοποθεσία “Αγιά Σοφιά”

Η επιτυχημένη επικοινωνία ορίζεται όταν ο πομπός (διοίκηση) εκπέμπει ένα μήνυμα χρησιμοποιώντας ένα μέσο (ρεπόρτερ της ΑΕΚ) και ο δέκτης (οπαδοί και υποστηρικτές της ομάδας) κατανοούν το μήνυμα αυτούσιο.

Τι συμβαίνει λοιπόν λάθος τα τελευταία χρόνια και παρατηρούμε μια προβληματική επικοινωνία;

Μήπως ο κόσμος έχει φυράνει και δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει; – Για παράδειγμα διαβάζει για ήπια ενίσχυση και καταλαβαίνει μεταγραφές Ευρωπαϊκού επιπέδου;

Μήπως το μέσο αλλοιώνει το αρχικό μήνυμα; – Δηλαδή η διοίκηση λέει «παιδιά δεν παίζει φράγκο και θα ψάξουμε καμμιά ευκαιρία» και οι ρεπόρτερ για πωλησιακούς λόγους βγάζουν πρωτοσέλιδα για μεταγραφές από το πάνω ράφι;

Ή μήπως η διοίκηση στρογγυλεύει τις γωνίες στην πολιτική της;

Αλήθεια είναι πως ο κόσμος έχει κουραστεί και πιάνεται από το οτιδήποτε για να ελπίσει και να αναθαρρήσει. Αλήθεια είναι πως οι ρεπόρτερ ενισχύουν τα αφηγήματα της διοίκησης για λόγους αναγνωσιμότητας και πολλές φορές δικαιολογούν τα κακώς κείμενα με στοχευμένα άρθρα τους.

Ωστόσο το αληθινό πρόβλημα είναι οι χειρισμοί της διοίκησης. Η αδιαφάνεια στις διαδικασίες και τους ρόλους, η έλλειψη οργάνωσης που την χαρακτηρίζει, ο συγκεντρωτισμός στην λήψη αποφάσεων και οι συνεχείς αλλαγές προσώπων σε καίριες θέσεις οι οποίες συνθέτουν την ανάγκη για δηλώσεις με υπονοούμενα και διφορούμενες υποσχέσεις.

Δυστυχώς το μήνυμα είναι στρεβλό εν τη γενέσει του. Αν το πλάνο του club ήταν λιγότερο φιλόδοξο αλλά εντελώς ξεκάθαρο, ο κόσμος (αν και διψασμένος) θα το κατανοούσε και θα το στήριζε γιατί για τον κόσμο η ΑΕΚ είναι η αγάπη του και όχι κάποιο project ή προϊόν.

Αυτή τη στιγμή ο μέσος ΑΕΚτζής αισθάνεται προδομένος στην τοποθεσία Αγιά Σοφιά.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στη σελίδα στο facebook Kitrina Gyalia