Απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο: Έτσι θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι η Αθήνα σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, για το οποίο έχει κηρυχτεί και 24ωρη απεργία.

Αρχικά Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ ήταν να μην κινηθούν όλη μέρα, ωστόσο τροποποίησαν τις κινητοποιήσεις τους για να μπορέσουν οι μαθητές να μεταβούν στα εξεταστικά κέντρα και να δώσουν Πανελλήνιες.

Αλλαγές επίσης έκαναν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, για τον ίδιο λόγο. Υπενθυμίζεται πως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία της ΑΔΕΔΥ μέχρι τις 10 το πρωί, όσον αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς, ωστόσο όταν πάρθηκε η απόφαση ήδη τα περισσότερα ΜΜΜ είχαν προβεί σε τροποποιήσεις.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

– Στον «Ηλεκτρικό», στο μετρό αλλά και στο τραμ, τα δρομολόγια θα εκτελούνται μόνο έως τις 10 το πρωί αύριο, καθώς από την ώρα αυτή ξεκινά η στάση εργασίας, η οποία θα διαρκέσει έως και τη λήξη της βάρδιας.

– Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 εξαιτίας της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει για το ίδιο διάστημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

-Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας μεταξύ 13:00-17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Με ανακοινώσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς καταγγέλλουν ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της» κάνοντας λόγο για «ύπουλη τακτική της κυβέρνησης».

Επίσης, οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση για «δήθεν ευαισθησία για τα παιδιά», αλλά «εντελώς υποκριτική, διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές ένα εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα».

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ σημειώνουν ότι «δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά ούτε και χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες των νέων και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με όλες τους τις δυνάμεις, για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Πηγή: newsit.gr